Ekološka katastrofa u Jagodini, šteta je velika: Rekom pluta mrtva riba, širi se užasan miris (FOTO)

Uginulu ribu ribočuvari su juče skupljali mrežama i stavljali u najlon džakove

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO TANJUG / DUSAN ANICIC

Iako su radnici Ribočuvarske službe “Balkan Eco Team” Velika Morava u četvrtak uklonili uginule ribe kod Kamenog mosta na reci Belici u Jagodini, na tom mestu je i danas velika količina mrtve ribe, a u Specijalističkom veterinarskom institutu u Jagodini ističu da uzrok uginuća nije zarazna bolest.

Studenti u suzama zbog smrti ribe, oglasio se i uzrujani predsednik države (VIDEO)

Direktor instituta, mikrobiolog dr Zoran Rašić, izjavio je danas za Tanjug da su stručnjaci instituta u sredu uveče, kada je primećeno uginuće ribe, između 19 i 20 sati, na zahtev Inspekcije za privredni kriminal Policijske uprave u Jagodini uzorkovali uginulu ribu i vodu i otklonili sumnju na zaraznu bolest.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Kako ne postoji sumnja na zaraznu bolest, već sumnja na trovanje, treba izvršiti toksikološke analize”, rekao je Rašić.

Neverovatna pojava na Jadranu: Ribari ulovili LETEĆE LIGNJE

FOTO TANJUG / DUSAN ANICIC/

Uginulu ribu ribočuvari su juče skupljali mrežama i stavljali u najlon džakove, a prolaznici danas tvrde da se riba “raspada i počinje da se širi neprijatan miris”.

U reci pluta još puno uginule ribe.

Rukovodioci “Balcan Eco Team” i prestavnik policije juče su rekli za Tanjug da je uzrok uginuća nepoznat i da može biti da je u pitanju nedostatak kiseonika, izlivanje kanalizacije, a ne iskljucuje se ni trovanje.

FOTO TANJUG / DUSAN ANICIC/

Šteta će biti velika, jer među uginulom ribom ima dosta plemenite vrste: klen, potočna mrena, krkuša, stuka, koje žive u ovoj reci.

Belica je mala reka, protiče kroz Jagodinu, duga je svega 26 kilometara a nastaje od rečica Voljavica i Bešnjaja, koje se spajaju u selu Belica kod Jagodine.

Uliva se u Veliku Moravu kod Laništa a Kameni most, gde je uginula riba, najfrekventniji putnicima i vozilima u gradu.

FOTO TANJUG / DUSAN ANICIC


Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar