Tajne “Porodičnog blaga”: Ovo nikada niste znali o poznatoj seriji

Tokom 62 epizode serije se na ekranu pojavilo više od 140 glumaca

Foto: Printscreen/Youtube/JohnyBrother Junior

Seriju “Porodično blago” smo svi gledali, a neki su gradivo obnavljali više puta. Poznato je da je Siništa Pavić  odlučio da posle snimljenih kultnih serija “Bolji život” i “Srećni ljudi”, napiše scenario za “Porodično blago”, koji opisuje duh tog vremena. Snimanje je započeto 1998. godine, kada je završen prvi ciklus od 21 epizode, a ukupno su snimljene 62 epizode.

Emitovanje prvog dela prekinuto je zbog bombardovanja 21. marta 1999. nakon 21. epizode. Nastavljeno je 25. februara 2001. godine.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Pavić je odlučio da glavnu žensku ulogu koju predstavlja glavu porodice, dodeli Svetlani Ceci Bojković zato što je u prethodna dva projekta glumila jake i stabilne žene.

Za razliku od prethodnih serija, u ovoj su najviše zastupljeni sudski procesi, a Siniša je na to stavljao akcenat zato što je po profesiji sudija koji je u sudstvu proveo preko četrdeset godina odakle je crpeo veliki broj zanimljivih delova za scenarije. Jedna od greški u seriji događa se u 7. epizodi. Valerija u advokatskoj kancelariji govori da se preziva Golubović, umesto Gavrilović.

Neće ovo biti godina bez superheroja: Marvel odlučio da ranije prikaže seriju “WandaVision”

Zanimljivo je da se glumica Mina Lazarević tada nalazila na završnoj godini Fakulteta dreamskih umetnosti, ali ju je mladi reditelj pronašao i dao joj da glumi Čupku, što je ujedno predstavilo njenu prvu televzijsku rolu na malim ekranima.

Nikad dosta bebe Jode: Objavljen je trejler druge sezone serije “Mandalorian” (VIDEO)

Ova serija je gotovo jedina u kojoj se u skoro svakoj epizodi pojavljuju po čak dva nova lika. Kada saberete za svih 62 epizoda pojavilo se više od 140 glumaca koji su tumačili neke od likova. Gotovo svi likovi iz serije, okupljali su se u čuvenoj kafani “Kod mačka”, u kojoj je radila Rajna (Snežana Savić).

Izvor: Kurir, Informer

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar