Biljana Popović-Ivković odgovorila na napade na MUP: “Lažete, Paroviću, i to bez trunke srama”

Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Biljana Popović Ivković odgovorila na napade na policiju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO: Prentscreen

Izjava državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova Biljane Popović Ivković:

“Jedino što je Miroslav Parović isterao na čistac jeste njegova spremnost dagovori neistine, omalovažava rad policijskih službenika, vrši zamenu teza,manipuliše i sve drugo što je potrebno ne bi li ga direktno pustili u etar.Danas Parović kaže da su slučaj prebijanja dvadesetosmogodišnjeg mladića u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu ispolitizovali i sveli na rijaliti ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Vladimir Rebić”. kaže Ivković-Popović,

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Lažete, Paroviću, i to bez trunke srama. Da vas podsetim, vlast i skupljanje glasova bile su reči koje ste ispisali uz objavu snimka incidenta na društvenim mrežama, što jasno govori ko je politizovao slučaj. Da ste opozicija po ugledu na one u evropskim državama, znali biste značenje vladavine prava i poštovali institucije. Pošto niste, ubeđeni ste da vi treba da, umesto tužioca, dajete naloge policijskim službenicima i određujete tok istrage. Istina i sami znate da, dok vi skupljate rijaliti poene, isti ti policijski
službenici, koje omalovažavate, rade svoj posao. Zato ne menjajte teze. Policijski službenici su u saradnji sa nadležnim tužilaštvom na rasvetljavanju slučaja prebijanja mladića u Jevrejskoj ulici”.

“Uprkos nespremnosti žrtve da sarađuje čak i na temu lokacije gde se incident dogodio, ali i pribavili snimke koji dokazuju šta se dogodilo. I nije policija počela da radi svoj posao tek nakon što ste vi Miroslave Paroviću, fascinirani rijaliti programima, došli u posed i pustili snimak, već tada ni policijski službenici, ni tužilaštvo, nisu više bili ti koji donose odluku da li je u interesu potrage za osumnjičenim i u interesu oštećenog obavestiti javnost.”

“To da ste pomogli policiji time što vodite hajku na policijske službenike, uključujući i direktora policije koji skoro tri decenije radi u MUP-u, i tako što svesno iznosite neistine o njihovom radu, suvišno je i komentarisati. Jasno jes vima da zapravo političarite i pokušavate da prikupite jeftine poene.“ Jasna je bila Ivković-Popović.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar