VELIKODUŠNO

Putin iznenadio Lukašenka: Rusija će mu obezbediti neverovatnu NOVČANU pomoć

Rusija namerava da Belorusiji obezbediti državni kredit od 1,5 milijardi dolara

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/YouTube

Rusija namerava da Belorusiji obezbediti državni kredit od 1,5 milijardi dolara, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom u Sočiju.

„Dogovorili smo se da će Rusija u ovom teškom trenutku obezbediti Belorusiji državni kredit u iznosu od 1,5 milijarde dolara i to ćemo ispuniti. Sada, koliko je poznato, naši ministri finansija rade na ovome na profesionalnom nivou“, precizirao je Putin.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je podsetio da je ruski premijer Mihail Mišustin ranije održao uspešne pregovore u Minsku o svim oblastima saradnje dveju zemalja, uključujući i finansijsku.

PUTIN i saudijski kralj se spremaju da pokore KORONU: Razgovarali o tome da zajedno proizvode VAKCINU! 

On je rekao da očekuje da će se informacije o kreditu odraziti na finansijskom tržištu.

„Nisam slučajno pomenuo kredit koji Rusija planira da obezbedi Belorusiji u najskorije vreme. Nadam se da će se to odraziti i na finansijskom tržištu“, rekao je ruski lider.

Krajem avgusta Lukašenko je saopštio da će Belorusija održati pregovore sa Rusijom o refinansiranju državnog duga zemlje za milijardu dolara. Ruski ministar finansija Anton Siluanov kasnije je izjavio da se uslovi i iznos kredita razrađuju na nivou ministarstava finansija.



Izvor: Sputnjik

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar