OPASNO

Evropska unija OPET ucenjuje Srbiju! Nove USLOVE izneo je Borel, evo šta Beograd mora da uradi

Srbija treba da se postepeno usklađuje sa Zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Instagram/Printscreen

Šef diplomatije EU Žosep Borel kaže da je Evropska komsija svesna bliskih veza između Srbije i Ruske Federacije, ali i da se od Srbije očekuje da deluje u skladu sa svojim strateškim ciljem članstva u EU i obavezama koje proizilaze iz procesa pristupanja.

Žosep Borel je odgovarajući na pitanje dva poslanika iz grupe Evropskih konzervativaca i reformista o uplitanju trećih zemlja na dešavanja na Zapadnom Balkanu, a posebno Rusije u Srbiji, poručio da Srbija treba da se postepeno usklađuje sa Zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU u periodu do pristupanja Uniji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

”To pitanje se redovno pokreće sa Srbijom, na neformalnim sastancima političkog dijaloga i drugim sastancima u okviru Procesa stabilizacije i pridruživanja”, rekao je Borel.

Najteža tema na BRISELSKOM STOLU! Oko ovoga će Vučić voditi pravi rat sa Albancima iz Prištine

U pisanom odgovoru na poslaničko pitanje, šef diplomatije EU dodaje da su i Rusija i Kina, tokom pandemioje Kovid-19, učestvovale u ciljanim operacijama uticaja i kampanjama dezinformacija u EU, njenom susedstvu i širom sveta.

”EU finansira programe koji promovišu kritičko razmišljanje i medijsku pismenost kako bi se izgradila otpornost na dezinformacije i nudi na zahtev hibridna istraživanja rizika partnerima sa Zapadnog Balkana kako bi se identifikovale njihove kritične ranjivosti”, zaključuje Borel.



Izvor: Tanjug

Komentari (2)

  1. EU nikad vise nece primiti ni jednu zemlju u punopravno clanstvo. Ovo je bezobrazluk. Kako mogu zemlje clanice da porede ostale zemlje sa sobom. Srbija treba da odrzava dobre odnose sa pravoslavnim zemljama i prijateljskim zemljama a sa EU samo koliko je u nasem interesu. Neka radi na pridruzenom clanstvu sa ogranicenim uticajem Brisela na politiku i ekonomiju Srbije. Da je Srbija clanica EU pa da i razumem ove njihove ucene i budalastine.

    Odgovori

Ostavite komentar