Sezona je tikvica.
I treba ih upotrebiti na što više načina.
Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs
Osim starih dobrih pohovanih tikvica, postoje i druga jela u kojima možemo da ih iskoristimo.
Ukoliko do sada nikada niste, pravo je vreme da napravite kalcone od tikvica.
Biće vam potrebno manje od pola sata za kompletno gotov obrok.
Sastojci:
1. 1 tikvica
2. 150 g mlevenog mesa
3. ½ crnog luka
4. 1 jaje
5. 3 kašike kisele pavlake
6. so, biber
7. 100 ml kefira
8. 7 kašika brašna

Priprema:
Izrendajte tikvice, dodajte biber, so, jaje, kefir, pavlaku i brašno, a zatim sve to dobro promešajte. Propržite luk koji ste prethodno isekli na kockice, a zatim ga dodajte u posudu u kojoj je mleveno meso i promešajte. Nauljen tiganj zagrejte i stavite otprilike dve kašike smese sa tikvicama. Rasporedite je tako da bude u obliku kruga. Na jednu polovinu dodajte meso, kratko pržite, a zatim preklopite i nastavite da pržite tako što ćete okretati strane po potrebi. Uz kalcone možete da pripremite i neku osvežavajuću salatu, kao prilog, ili da poslužite svežu.
Komentari (0)