STEZANJE OBRUČA

Evropska unija UVODI nove RESTRIKTIVNE mere! Putovanja nam više nikada neće biti ista

Mere podrazumevaju zajedničke kriterijume i pragove kada se odlučuje o uvođenju ograničenja putovanja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Evropska komisija predložila je nove mere koje bi sve zemlje članice trebalo da primenjuju kako bi harmonizovale restrikcije na putovanja unutar EU uvedene u cilju suzbijanja pandemije virusa korona.

Mere podrazumevaju zajedničke kriterijume i pragove kada se odlučuje o uvođenju ograničenja putovanja, jedinstveno mapiranje zona pomoću dogovorenog koda boja, zajednički okvir za mere koje se primenjuju na putnike iz visoko rizičnih područja kao i jasne i pravovremene informacije o svim ograničenjima.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

”Predlažemo zajednički pristup svim merama koje ograničavaju slobodno kretanje našim državama članicama. Ovakve mere će obezbediti više stabilnosti, više predvidljivosti i jasnoće za Evropljane “, poručila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Doneta ODLUKA: Evropska rampa ostaje spuštena za građane Srbije!

Zbog pandemije koronavirusa mnoge nacionalne vlade zemalja članica uvele su ograničenja putovanja na svoju teritoriju, a zbog nedovoljne koordinacije, harmonizacije i čestih promenana mera građani u Evropi, uključujući i radnike i studente, često su zunjeni, neinformisni pa i uplašeni da putuju.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar