PAPRENO

Dr Kon otkrio da kreće surovo KAŽNJAVANJE: Pazite se, ova stvar može da vas košta 150.000 dinara!

Veoma je važno da svi poštuju mere

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO Printscreen RTS

Član Kriznog štaba, epidemiolog dr Predrag Kon govorio je za RTS o trenutnoj situaciji u Srbiji, istakao je da su “brojke” povoljnije, ali da ne smemo da se opustimo jer počinje školska godina, a očekuje se i povratak domaćih turista iz inostranstva, što može predstavljati rizik kad je reč o povećanom širenju zaraze.

Osvrnuo se i na jučerašnje ukidanje vandredne situacije u Čačku i Leskovcu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Mere se ne mogu ukidati bez obzira na to što se ukuda vanredna situacija. Prati se situacija, imamo procene, ali na snazi su i dalje mere. Treba razumeti razliku između procene epidemiološke situacije i ukidanja vanredne situacije, ukidanje ne znači popuštanje mera”.

Šta će biti sa domaćim turistima koji se vraćaju s letovanja?

“Imamo jasna upozorenja koja se daju na granici, da li se sprovode ili ne, to je drugo. Granična policija deli ta upozorenja. Tu sve piše, telefon gde treba da jave, kada treba da se samoizzoluju… Minimalna kazna za nepoštovanje tih mera je 50.000, a maksimnalna 150.000. Moramo da razmišljamo i o zagušenju naših laboratorija zbog testiranja. Samozolacija je svakako najefktivnijna”, kaže dr Kon i dodaje da naši sugrađani koji imaju kuće u Crnoj Gori takođe treba da povedu računa o tome kako će se zaštititi, budući da s etamo pogoršava epidmiološka situacija:

“Treba da računaju na upozorenje, da je rizik veći, da povedu račun as kim su u kontaktu… Deca koja su bila u području gde je veća zaraznost me treba da idu u školu”, smatra dr Kon



Izvor: RTS

Komentari (1)

  1. Poštovani potpukovniče dr. Kon.Niste ni svesni kako Vam ta maska jako lepo stoji.Trebalo bi da je nosite do kraja života, da spavate sa maskom, da jedete sa maskom, a uz to vaše prelepe uši dolaze do izražaja

    Odgovori

Ostavite komentar