Objavljeni jezivi snimci DEVOJČICE (11) umrle od korone: Upozorenje dr Lukića pred početak škole (FOTO)

Čuveni medicinski časopis objavio nalaze

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Unsplash/Olga Kononenko

“Deca su zaštićena, deca ne obolevaju od koronavirusa, deca su prenosnici, ali imaju blaže kliničke slike”, sve to smo mogli da slušamo mesecima za nama i time se većina roditelja tešila. Ipak, stvari nisu tako jednostavne, a novi podaci medicinskog časopisa “Lanset” pokazuju da korona virus kod dece može da izazove i smrtni ishod.

Naime, u članku najpoznatijeg naučnog časopisa posvećenog medicini naveden je primer 11-ogodišnje pacijentkinje s sa registrovanim MIS-C (novi entitet koji obuhvata multisistemski inflamatorni sindrom, tj. SIRS, kod dece povezan sa COVID, veoma sličan Kavasaki virusu), kojoj je nakon smrti direktno registrovan korona virus u miokardu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

O tome je pisao i naš pulmolog koji radi u Sloveniji dr Srđan Lukić.

Kod 11-ogodišnje pacijentkinje, sa registrovanim MIS-C (novi entitet koji obuhvata multisistemski inflamatorni sindrom,…

Posted by Srđan Lukić on Петак, 21. август 2020.

“Dakle, virus je bez ikakve sumnje i kardiotropan. Možda ovo doprinese promeni svesti kod opšte populacije, budući da su sve bolesti obične bolesti, ali kada je srce u pitanju, to je onda nešto sasvim drugo”, naveo je on u svojoj objavi.

On je dodao da virus, kao ne samo da ne štedi decu već kod njih može da dovede i do smrtnog ishoda. Veoma veoma retko, ali može.

“Zato je primena epidemioloških mera u školama imperativ, i svako ko to bude sabotirao bi morao biti krivično procesuiran po hitnom postupku”, zaključio je dr Lukić.

On je zaključio da je sve ovo veoma važno i da bi se konačno jasno osudili bilo kakvi epidemiološki modeli prokuživanja stanovništva kao prihvatljivi načini borbe sa pandemijom.



Izvor: Blic

Komentari (1)

Ostavite komentar