Stravični prizori: Urušio se krov hale, radnici nestali pod ruševinama – dron zabeležio nesreću (VIDEO)

Strahuje se da je nekoliko radnika građevine zarobljeno ispod ruševina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Snimci napravljeni dronom pokazuju ogroman oblak prašine koji se nadvio nad sportskom i koncertnom halom. Radnici su u tom trenutku demontirali konstrukciju kada je krov poptuno pao.

Strahuje se da je nekoliko radnika građevine zarobljeno ispod ruševina nakon što se srušio krov koncertne hale u Sankt Peterburgu. Inače, zgrada je bilo kod rekonstrukcijom.

Snimci napravljeni dronom pokazuju ogroman oblak prašine koji se nadvio nad sportskom i koncertnom halom. Radnici su u tom trenutku demontirali konstrukciju kada je krov poptuno pao, piše “Raša tudej”.

Na licu mesta je Hitna pomoć, a prema prvim informacijama jedan radnik je nestao, a neki mediji prenose da je poginuo. Zvaničnici se još nisu oglasili.

Na snimku koji su objavili ruski mediji vidi se kako jedan radnik demontira deo krovne strukture kada počinje sve da se ruši. Drugi se nalazo u delu krana podignutom iznad zgrade i on je, kako se čini, uspeo da se spase. Ipak nije poznata sudbina drugog.

“Maš Telegram” navodi da je nestali radnik Matvei Kučerov i da je on navodno napustio sigurnosni kavez van propisa.

Ministarstvo za hitne situacije saopštilo je da se srušio 80 odsto dvorane.

Radi se o SKK, sportskom i koncertnom kompleksu još iz sovjetske ere, a bio je i predivđen za rušenje zbog propadanja.

Lokalne arhitekte protestovale su zbog planova za rušenje tvrdeči da je zgrada iz osamdesetih bila ikona svetske neokonstruktivističke arhitekture



Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar