NA DANAŠNJI DAN

Trauma iz detinjstva: Pre 78 godina je premijerno prikazan “Bambi”, zasnovan je na knjizi za odrasle

Ovo niste znali o poznatom crtanom filmu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Film “Bambi” važi za jedan od najlepših crtanih filmova, ali ujedno je i film koji je najveći broj dece istraumirao. Film o divnom lanetu danas slavi 78. rođendan, a deca i dalje uživaju u njemu.

Mnogi još uvek nisu prežalili smrt Bambijeve mame, ali postoji niz detalja o ovom filmu za koje nikada niste znali:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs 

Dizni nije odlučio tek tako lako da nas istraumira, film je baziran na popularnoj knjizi “Bambi: Život u šumi”. Međutim, problem je što je ova knjiga uvek bila namenjena za odrasle, a ne za decu. Jedan od detalja koji je crtani, na našu sreću, izbacio je trenutak akda Bambijev otac pokazuje sinu leš mrtvog lovca, kako bi mu objasnio da ni ljudi nisu besmrtni.

Feliks Salten, autor knjige nije gotovo ništa zaradio od popularnost filma, samo je dobio zahvalnicu na kraju filma. Mnogi nisu znali, ali knjiga je bila zabranjena u Nemačkoj od 1936. godine. Mislili su da je knjiga alegorija o životima Jevreja u Nemačkoj.

Viktor Igo za decu? “Zvonar Bogorodičine crkve” je najbizarniji, ali i najbolji Diznijev film

Na snimanju su umetnici detaljno ispitivali anatomiju i pokrete jelena. Jedan zološki vrt je čak donirao dva mlada jelena studiju da ih posmatra. Proces animacije je bio dug i komplikovan, zato što do tada nisu nikada pravili film poput “Bambija”, želeli su da svi pokreti budu prirodni.

Čak je i Dajen Dizni, čerka Volta Diznija bila besna što u filmu umire Bambijeva majka. Otac joj je rekao da samo prate knjigu, nakon čega mu je ona ukazala na sve trenutke u tom i drugim filmovima gde nisu pratili knjigu.

Ovo je čovek koji je Bambiju davao glas, i idalje je ponosan na ovaj film:

N.T.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar