Za većinu stvari u životu ste NEODLUČNI? Moguće je da ovu osobinu potpuno PROMENITE

Malim koracima do drugačije percepcije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Devojka razmišlja, Foto:Freepik/wayhomestudio

Potpuno je normalno da se povremeno dvoumimo oko određenih stvari i da nismo sigurni u svoje postupke, sebe i svoja osećanja.

Međutim, ako ste shvatili da je donošenje bitnih i manje bitnih odluka i preterano razmišljanje o bilo kakvoj sitnici, počelo previše često da vam stvara veliki pritisak, onda je vreme nešto da preduzmete.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Prvi korak je da postanete svesni toga i da prihvatite svoj problem, kako vas ne bi to dodatno opterećivalo.

Bitno je da tragate za odgovorima i uzrocima, a onda postepeno i da se menjate, jer to je moguće. Možda vam se sada čini kao pretežak zadatak, ali je zapravo to prilično jednostavno, kada konačno shvatite nekoliko stvari, što će ujedno smanjiti i vašu napetost.

Počnite da donosite mini odluke

Najbolje je početi malih koraka, jer se samo tako stiže do cilja. Dakle, ako u skorijoj budućnosti treba da donesete neku krupnu odluku i ona vas prilično koči i parališe kada na nju pomislite, onda nemojte da krećete u proces donošenja sve dok ne rešete sa sobom neke stvari.

Foto/Pixabay/Karolina Grabowska

Osvrnite se prvo na male odluke. Steknite tu vrstu mentalne sigurnosti. Zato već danas odlučite da se drugim putem vraćate kući sa posla. Danas odlučite da uveče prošetate ili da spremite drugačiju večeru od uobičajene. Onda odlučite da ćete se više informisati o neodlučnosti i da ćete se posvetiti sebi.

Krenite da donosite odluke, ali i krente da ih sprovodite u delo. Na početku zaista neka to budu mini odluke, jer se tako stiče samopouzdanje kada je donošenje odluka u pitanju.

Ukoliko se dvoumite šta ćete doručkovati, obući, koji ćete lak za nokte kupiti, potrudite se da brzo donesete te odluke i da ne razmišljate previše o tome da li ste pravilno odlučili.

Postavite sebi pitanje: šta je najgore i najbolje što može da se desi?

Foto/Pixabay/Olichel

Prvenstveno bi trebalo sebe da pitate, kada je krupna odluka u pitanju, šta je najgore što može da se desi? Podsećamo vas da ne treba da zamišljate najgore scenarije i one koji su iracionalni. Dakle, budite realni, dopustite sebi da pomislite i razmotrite šta je to čega se plašite najviše.

Zatim, kada vam dođe ta misao, onda razmislite kakve to probleme treba da rešite i kako ćete ih rešavati, ukoliko se pojave. Ukoliko imamo sistem kako da ih rešimo, lakše ćemo doneti odluku. A onda da vidimo i šta je najbolje što može da vam se desi. Ovo je tako ohrabrujuća misao, ohrabrujuće osećanje će se javiti, jer možda vam ta odluka pomogne da se vinete do zvezda, da promenite vaš život iz korena.

Ako ne rizikujete, ne možete ništa ni da promenite, a ukoliko ne dobijete to što ste hteli, dobićete lekciju, koja će vam biti i te kako dragocena u celom vašem životu.



Izvor: Objektiv.rs, luftika.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar