Đogo besan, žele da pojednostave scenario: “Neću da snimam “Košare” kao da pravim sitkom”

Problemi na snimanju "Košara"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Snimanje “Košara” je počelo prethodnog meseca, međutim već su se javili ozbiljni problemi tokom snimanja.

“Dragi prijatelji, borci sa Košara, pripadnici 53. Graničnog bataljona i ostalih jedinica, oficiri policije i vojske, glumci i svi ostali moji saradnici u ekipi moram da vam se obratim. Dana 23. jula dvojica mojih producenata Nemanja Micić i Vladan Anđelković su prekinuli na par dana snimanja filma i TV serije “Košare” dok ne pojačaju po njihovim rečima ekipu. Pojačanja su u narednim danima stigla i nastavili smo sa radom, ali je u isto vreme stigao njihov ultimativni zahtev meni da promenim scenario i da ga učinim u toj meri “lakšim”, da mogu da se snime i film i serija za 4 ili 5 dana po epizodi. Svi u našem poslu znaju da je to tempo rada brži nego na sitkomu u studiju”, napisao je Balša Đogo, režiser “Košara” i dodao:

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Ova tema prosto ne sme da se snimi na takav način jer je to sramota i nece doneti nikakav rezultat. To nikome nije u interesu!” napisao je Đogo.

Dodao je da želi da se zahvali Ministarstvima Vojske i Policije, Generalštabu naše vojske i Upravi za Vanredne situacije MUP- a Srbije koji su im sve dali besplatno i pomogli “zaista bratski”.

Pala je prva klapa: Počelo je snimanje filma “Košare”

“Svaki čovek među njima je znao koliko je ovo važno i kolika je naša zajednička odgovornost. Isto tako je sa Filmskim centrom i svima tamo od njegovog Direktora do Predsednice Upravnog odbora. Dali su sve od sebe prvo da nam pomognu, daju svu podršku. Neki su pokušali i da ubede dvojicu momaka koji su umislili da su država, sila i da oni odlučuju u njeno ime da se urazume. Nisu vredele ni moje iskrene molbe da shvate da smo svi mi “državni službenici” i da ovo nisu njihove pare nego državne, a oni samo treba da ih potroše na posao. Neću ja da gledam ni u čiji džep i ne zanima me ali znam da smo od države dobili dovoljno da snimimo dva ovakva projekta, a ne neku besmislicu. Snimili smo 32 dobra minuta za 8 dana, između ostalog jednu veliku akcionu scenu, izmontirali ih i pokazali. Ponosan sam na sve koji su u tome učestvovali i pored svih organizacionih nevolja. Ja znam svoj posao i cela ekipa može da svedoči kako sam se borio i izborio sa svakim propustom koji su drugi napravili tih dana. A bilo ih je, i za njih su najviše odgovorni moji producenti”, požalio se Balša.

Objasnio je da je normalno biti malo iza plana snimanja, naročito na samom početku rada na jednom projektu u svetu filma.

Velikim gestom oduševio fanove: Biković honorar za “Košare” udeljuje porodicima poginulih vojnika

“Međutim, na drugim filmovima niko ne zaustavlja snimanja, menjao reditelja, celu ekipu, scenario i glumce. Naš scenario su čitali svi u ministarstvima, komisije, glumci i borci sa Košara i svi su stali iza njega. Svideo im se jer je ličan i nikome ne drži lekcije ili arbitrira o nesreći ljudi koji su branili svoju zemlju. I ne damo ga nekima koji o tome ni približno ne misle kao mi. Biće vremena da objasnim i kako je do saradnje sa njima uopšte došlo. Pitam se ko može da pretpostavi da će nekome pasti na pamet da se ne ponaša časno na filmu “Košare”. Neće to moći. Kad su ti namere čiste i zadatak jasan iza tebe je uvek sila i ja znam da je imam iza sebe. Imam vas heroje o kojima ovo snimam, imam glumce, imam ekipu pravih drugara i javnost. Ovo je naše i izborićemo se za njega. Probao sam sve da se naši neprijatelji ovome ne raduju, a bilo ih je dosta. Zato do pobede. Radimo!”, zaključio je režiser.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar