NA DANAŠNJI DAN

“Osećam se kao Srbin”: Evo kako je Robert de Niro brao paradajz pokraj Niša

Glumac je našu zemlju prvi put posetio krajem šezdesetih

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Na današnji dan rođen je legendarni Robert de Niro. Sada već važi za glumačku legendu, kakvoj nema ravne. Međutim, da li ste znali kako je tačno De Niro zavoleo Srbiju?

Istina ili fikcija? Istorijski propusti i greške seriji “Senke nad Balkanom”

Glumac je našu zemlju posetio prvi put tokom šezdesetih godina. Ugostila ga je jedna porodica, koja je živela pored Niša. Kada je spoznao selo Čokot, domaću pogaču i sir, bila je to ljubav na prvi pogled, jednom prilikom je izjavio da se “oseća kao Srbin”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Zamislite leto 1967. godine – Jedan mladi student stopira na putu između Niša i Skoplja. Posle dužeg vremena mu staje poljoprivrednik Radovan Đokić, a student pokušava da mu objasni na francuskom jeziku da mu je potrebna pomoć. Tada poljoprivrednik odlučuje da ga poveze, i pokušavaju da se sporazumeju “rukama i nogama”. Uz pomoć komšije je shvatio da je čoveku potrebno prenoćište. Poljoprivrednik odlučuje da ugosti simpatičnog studenta, ni ne znajući da je to glavom i bradom bio Robert de Niro.

Ugostio je tada mladog glumca po svim običajima. Priča se da je glumac zahtevao da spava u seniku, kako ne bi smetao. Tri dana je proveo sa prodicom, čak je i pomagao sa svakodnevnim poslovima, čak je brao paradajz. Najviše vremena su provodili u bašti sa paradajzom. Pogača koju su mu poslali, da se nađe usput, mu je ostala urezana u sećanju.

Međutim, opljačkali su ga na putu ka Grčkoj, pa je morao da se vrati u dom Đokića. Radovan mu je dao novac, Deniro je želeo da im pokloni kameru u znak zahvalnosti, ali nisu prihvatili. Đokići su, tek nekoliko godina kasnije, De Nira videli na filmskom platnu. Nekoliko godina kasnije ih je ponovo posetio, a njegov dolazak je bio potpuno neočekivan.

Beogradski fantom stiže u Holivud: Snima se film o Vladi Vasiljeviću

Ljubav ka Srbiji je nastavio da iskazuje, nekoliko puta je prepričavao svoje pustolovine, sedamdesetih bio gost Festa, a ćerki je dao ime Drina.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar