Prljavije od WC šolje: 76 dana života potroše “kopajući” po torbama, a evo koliko žena ih NIKADA ne čisti

Omiljeni ženski aksesoar može biti opasan po zdravlje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay/Engin_Akyurt

Torba je jedan od omiljenih ženskih aksesoara kada je moda u pitanju. Uglavnom ih imaju u velikom broju i nikada im nije dosta novih.

One su nezamenljive, jer žena bez torbe ne bi mogla da ponese sa sobom sve što joj je potrebno, a potrebno joj je puno toga.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Počevši od osnovnih stvari poput ključeva, mobilnih telefona, novčanika i dokumenata, pa do šminke, parfema, ogledalca i raznih drugih kozmetičkih proizvoda.

Od žene do žene, i od situacije do situacije, u svakoj se torbi nađe mnogo toga, i potrebnih i nepotrebnih stvari. Nose se vrlo često i grickalice, voće, neka hrana, razni papiri, stvari koje su kupile u prodavnic.. tako da je ženska torba jedna zaista velika riznica raznoraznih potrebnih i nepotrebnih stvari.

Lekari navode da nošenje preteških tobi može da bude štetno po zdravlje. Jedna polovina tela je uvek više opterećena od druge, a posledice su bolovi u mišićima, povrede kičme ili nepravilno držanje.

Foto/Pixabay/StockSnap

Ženske torbe mogu biti različitih boja, modela, ali i veličina. Kada je reč o nošenju torbe na posao ili u odlasku do grada preko dana žene često biraju veće torbe da bi u njih moglo sve da im stane. Iako su velike torbe veoma popularne i praktične, one za sobom vuku još jednu vrstu problema, a to je kako u trenutku pronaći ono što im treba, a ne izgubiti previše vremena na to.

Pored toliko stvari koje se u toku dana stave u žensku torbu i iz nje izvade, žene vrlo često izgube dosta vremena tražeći po torbi mobilni telefon ili ključeve. U tolikom prostoru i sa toliko pregrada, zaista je po nekada teško naći nešto tako malo i sićušno kao što je ključ.

Foto/Pixabay/StockSnap

Prema podacima nekih istraživanja, žene navodno 76 dana u životu pretražuju svoje torbice, a intenzivna potraga za novčanikom, ključevima i telefonom je izrazito stresna, a dešava se skoro svakodnevno. Kako kažu podaci, toj vrsti stresa se izlaže uglavnom svaka žena, jer se većini to dešava.

Foto/Pixabay/StockSnap

Takođe, u torbama se često nalaze i uzročnici bolesti. Ženske torbevaže kao jedan od prljavijih predmeta, s obzirom na sve stvari koje se drže u njima. Unutrašnjost torbe plodno je tlo za bakterije koje se okupljaju oko šminke i ostataka hrane. Upravo je šminka, koja je u kontaktu sa licem i telom najveći rizični faktor za širenje bakterija.

Britanska firma Initial Washroom Hygiene napravila je istraživanje kojim je otkrila kako 52 odsto žena nikada ne čisti unutrašnjost svoje torbe, a naučnici kažu kako je prljavija i od wc šolje. Upravo zbog toga, ona je plodno tlo za razvoj brojnih bakterija.

Foto/Pixabay/Free-Photos

Čarls Gerba, mikrobiolog sa Univerziteta u Arizoni proučavao je bakterije koje žive u torbama. Njegovo istraživanje otkrilo je da je dno torbe sa spoljašnje strane najprljaviji deo, jer je žene vrlo često spuštaju na pod u javnim toaletima, kada ne postoje zakačaljke na vratima. Studija u Velikoj Britaniji otkrila je da je drška takođe puna bakterija.

Torbu bi zato trebalo s vremenom čistiti i to vrlo detaljno.



Izvor: Objektiv.rs, Today, Večernji.hr, Novosti Magazin

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar