Najbolja domaća ostvarenja: “Moj jutarnji smeh”, “Glas” i “Malmkrog” na Sarajevo film festivalu

Rekordan broj učesnika programa "U fokusu"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

U okviru programa “U fokusu” 26. Sarajevo film festivala uvršten je i “Moj jutarnji smeh”, debitantski dugometražni igrani film scenariste i reditelja Marka Ðorđevića, kao i dve manjinske srpske koprodukcije – filmovi “Glas” Ognjena Sviličića i “Malmkrog” Kristija Pujua.

Program “U Fokusu” donosi najbolja ostvarenja regionalne kinematografije iz protekle godine, a u pitanju je selekcija snažnih ostvarenja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Selektorka programa Elma Tataragić ukazala je na to da su proteklih 6 meseci bili izuzetno izazovni za svetsku kinematografiju i nakon Berlinskog filmskog festivala gotovo da nije bilo premijere niti jednog regionalnog filma.

“Upravo zbog toga, odlučili smo da obogatimo selekciju i omogućimo što većem broju reditelja i producenata da prikažu svoje filmove na Festivalu”, rekla je Tatagić.

Istina ili fikcija? Istorijski propusti i greške seriji “Senke nad Balkanom”

Shodno tome, kako je dodala, ove godine ima rekordnih 10 naslova u ovoj selekciji. “Moj jutarnji smeh” Marka Ðorđevića imao je srpsku premijeru na Festivalu autorskog filma u Beogradu krajem prošle godine, a učestvovao je i u zvaničnom programu 49. Međunarodnog filmskog festivala u Roterdamu, gde je imao internacionalnu premijeru. Nagrađen na Festivalu autorskog filma u Beogradu, Pančevo Film Festivala i Šumadijskom internacionalnom filmskom festivalu u Kragujevcu.

Sarajevo film festival održava se u potpunosti u onlajn formatu od 14. do 21. avgusta.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar