Belorusija tvrdi: Imamo dokaze o uplivu stranog faktora u nemire

Ministarstvo je ocenilo kao nedopustive izjave nekih evropskih zvaničnika o situaciji u Belorusiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Tanjug/AP Photo/Sergei Grits

Minsk je spreman na konstruktivni dijalog sa inostranim partnerima i može da ponudi ubedljive dokaze o stranom mešanju u aktuelna dešavanja i nemire u Belorusiji, saopštilo je večeras belorusko Ministarstvo inostranih poslova.

“Predlažemo da objektivno i bez emocija sagledamo šta se, kako i zašto ovo danas dešava u Belorusiji. Spremni smo za konstruktivni, a glavno je, objektivni dijalog na ovu temu sa svim inostranim partnerima. Spremni smo da predstavimo konkretne, neoborive dokaze koje otkrivaju pozadinu ovih događaja, uključujući mešanje spolja“, navodi se u saopštenju, prenosi Sputnjik.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ministarstvo je ocenilo kao nedopustive izjave nekih evropskih zvaničnika o situaciji u Belorusiji posle završetka predsedničkih izbora u toj zemlji.

“Hvala na izjavama podrške suverenitetu i nezavisnosti Belorusije. U isto vreme je apsolutno nedopustivo da jedan broj evropskih činovnika brzopleto izlazi s najvažnijim za našu državu saopštenjem, bez pokušaja da objektivno sagledaju i realno ocene situaciju“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo ocenjuje da su neki zaključci doneti na osnovu “jednostranih informacija i otvorenih laži“.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko ranije je izjavio da su demonstrantima na protestima u noći između nedelje i ponedeljka upravljali pomoću telefonskih poziva iz Velike Britanije, Poljske i Češke.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar