Maserati proširio kolekciju Trofeo sa dva atraktivna modela (FOTO)

Čuvena kompanija predstavila je nove verzije Ghiblija i Quattroportea

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Maserati

Nakon SUV modela Levante, koji je ranije stigao u sportskoj Trofeo verziji, čuveni Maserati sada je predstavio i sportske limuzine Ghibli i Quattroporte u istom izdanju.

Sportski paket Trofeo podrazumeva snažni V8 twin-turbo motor, kao i vizuelna i tehnička unapređenja, u skladu sa sportskim ambicijama.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naravno, ljubiteljima Maseratija najinteresantnije je “srce” pomenutih modela, koje je poreklom iz Ferrarija, zapremine 3.8 litara u V8 konfiguraciji, a koje uz pomoć dva turbo punjača, oslobađa 580 KS i 730 Nm obrtnog momenta.

Snažne mašine

Uparen sa 8-stepenim automatskim ZF menjačem, snaga se kod Ghibli i Quattroporte modela isporučuje na zadnje točkove (Levante ima 4×4 pogon), a prema fabričkim podacima, Ghibli Trofeo do 100 km/h stiže za samo 4,3 sekunde, dok Quattroporte Trofeo za njim “kasni” dve desetinke.

I to nije sve, jer su sa maksimalnom brzinom od 326 km/h, Ghibli i Quattroporte u Trofeo izdanju najbrži serijski Maserati modeli, naravno, ako ne računamo homologacione modele namenjenje takmičenju, kao što je to bio MC12.

Tu su i veliki Orione naplaci od 21 inč, aerodinamički dodaci kako bi se povećalo prijanjanje za podlogu, kao i veći usisnici vazduha kako bi se motor i kočnice što adekvatnije “rashladili”.

U sportskom duhu

I enterijer je u sportskom duhu, sa kožnim sedištima i najnovijim MIA infotejnment sistemom sa displejem od 10,1 inča.

U okviru Trofeo paketa, obe limuzine poseduju i sportski Corsa režim rada, koji utiče na odziv “gasa”, skraćuje vreme potrebno za promenu stepena prenosa, u potpunosti “otvara” klapne na izduvnom sistemu, ukrućuje i “spušta” oslanjanje, a omogućava i upotrebu Launch Control funkcije.



Izvor: TopSpeed.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar