Banane, mango, kokos… Kako voće u kozmetičkim proizvodima utiče na vašu kožu?

Uz pravi izbor kreme, možete da postignete sjajne rezultate

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Freepik/freepik

Kada je reč o negovanju kože i kose, uvek biramo da koristimo kreme, maske i druge proizvode koje u sebi sadrže prirodne sastojke poput voća i drugih biljaka, iz kojih i naša koža može da dobije vitamine i negu kakvu zaslužuje.

Izbor krema za negu nije nimalo lak, jer nikada nismo u potpunosti sigurni šta je ono što odgovara našoj koži i koje sastojke treba da sadrži da bi imalo vidljivog efekta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako koja krema deluje na kožu zavisi od toga sta sadrži od sastojaka. Mi vam prestavljamo nekoliko različitih voćki i na koji način one utiču na kožu, da bi ste mogli da odaberete pravi proizvod za vas, u odnosu na ono što je vama potrebno.

Banana

Banane sadrže hranljive materije koji se jednim imenom nazivaju karotenoidi i bitni su za odbranu kože od zapaljenja i slobodnih radikala. Vitamin C u banani doprinosi stvaranju kolagena i rezervni je telesni antioksidans. Banane sadrže oko 75% vode, što znači da su odlične za hidrataciju kože i sprečavaju isušivanje i perutanje kože.

U kremama i drugim preparatima za negu deluju tako što regenerišu suvu i dehidriranu kožu. Ove kreme su takođe odlične u borbi protiv bora jer stimulišu cirkulaciju krvi.

Foto/Pixabay/t_watanabe

Mango

Plodovi manga bogat su izvor vitamina A, C i E, gvožđa, betakarotena i esencijalnih masnih kiselina. Ali takođe, u kozmetičkoj industriji je u upotrebi i koštica manga, jer se iz nje dobijaju ulja koja imaju fenomenalan efekat na kožu. Zahvaljujući antioksidansima štiti hrani i hidrira kožu i kosu.

Oduševićete se koliko će vaša koža izgledati mladoliko uz preparate koji u sebi sadrže mango, jer prirodni kolagen koji mango u sebi sadrži učiniće vašu kožu čvrstom i glatkom. A od ulja koštice manga koje je bogato masnim kiselinama, vaša koža će postati meka i dubinski hidrirana.

Foto/Pixabay/rauschenberger

Smokva

Smokva je takođe neizostavna u kozmetičkoj industriji, a bogata je vitaminom C i B, kao i mnoštvom minerala. Sadrži supstance koje pomažu u čišćenju i uklanjanju odumrlih ćelija kože. Od minerala sadrži kalcijum, kalijum, magnezijum, fosfor, gvožđe i bakar.

Ako želite čistu kožu, bez odumrlih ćelija, bez bubuljica i neravnina na koži, izaberite kremu koja u sebi sadrži smokvu.

Foto/Piabay/stevepb

Kokos

Ulje od kososa je jedno od najvrednijih otkrića za negu kože i zdravlja uopšte, jer ima najgušću teksturu i lekovita dejstva. Kokosovo ulje odlično hidrira, ali je i bolje od toga. Sadrži lauričnu kiselinu koja čini 49% ovog ulja. Ova kiselina ima sposobnost da suzbija različite mikrororganizme, a konkretno bakterije i gljivice.

Kada u kremeama koristite kokos za negu vaše kože, možete očekivati da će vam ona održavati vlažnost kože, dati joj elastičnost, koža će biti nežna i glatka poput svile, a i problematičnu kožu sa aknama može da tretira prilično dobro uz vidljive rezultate.

Foto/Pixabay/natalimaciel

Avokado

Avokado je voćka puna mononezasićene masti koje pomažu u povećanju vlažnosti sloja epiderma. Avokado sadrži omega-9 masne kiseline, vitamine A i E koji će nahraniti vašu kožu, i učiniti je mekšom.

Ova voćka u kremama popravljaju tonus i strukturu kože lica, bore se protiv crvenila i iritacije. Ako vam je koža suva, znajte da avokado sadrži veliku količinu biotina koji će se izboriti sa tim.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar