Kvartararo umesto Rosija “u sedlu” Jamahe od 2021.

Odluka o promociji Kvartarara u fabrički tim ubrzana je zbog velikog interesovanja Dukatija i Suzukija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay.com

Jamaha je potvrdila da će od 2021. umesto Valentina Rosija vozač fabričkog tima uz Maverika Vinjalesa biti Fabio Kvartararo.

Odluka o promociji Kvartarara u fabrički tim ubrzana je zbog velikog interesovanja Dukatija i Suzukija za mladog vozača nakon sjajne debitantske sezone koju je imao u kraljevskoj klasi tokom koje je, sećate se, imao šest pol pozicija i sedam puta je bio na podijumu.

“Oduševljen sam svime što je moj tim postigao u poslednjih nekoliko meseci. Nije bilo lako, ali imam jasan plan za naredne tri godine i veoma sam srećan. Radiću naporno, kao što sam radio i prošle godine. Veoma sam motivisan da ostvarim dobre rezultate. Veoma se radujem testovima na Sepangu sledećeg vikenda, čini mi se da je zima dugo trajala. Voleo bih da se zahvalim Jamahi i Petronasu na svemu, posebno na prilici koju sam dobio 2019. da vozim u kraljevskoj klasi”, poručio je Kvartararo.

“Izuzetno smo zadovoljni što će se Fabio pridružiti fabričkom timu u sezonoma 2021. i 2022. Njegovi rezultati u debitantskoj sezoni u Moto GP su bili senzacionalni. Šest pol pozicija i sedam podijuma bili su jasan znak njegove briljantnosti i izuzetnih vozačkih sposobnosti. Ovo je bio samo logičan korak. Za predstojeću sezonu Fabio će dobiti fabrički motor YZR-M1 i imaće punu podršku Jamahe”, poručio je Lin Džarvis.



Izvor: Sportklub.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar