ISPOVEST Nade Topčagić: Sin bi joj umro da Marija Šerifović nije uradila nešto što joj neće zaboraviti!

Brojne kolege nudile su pomoć, lekari mu se borili za život...

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
foto:E-stock/I.Dobricic

Pevačica Nada Topčagić ispričala je medijima kako nikada neće zaboraviti period kada je umalo ostala bez sina jedinca, Miroslava Mikice Đorđevića, tokom odmora na Jahorini. On je tada doživeo ozbiljnu nezgodu, zbog čega su mu se lekari borili za život.

Foto: TV screenshot

To se dogodilo 2010. godine, a Mikica je jedva ostao živ nakon teških telesnih povreda koje je zadobio prilikom skijanja, a lekari su se borili da mu spasu desnu nogu. Đorđević je 20 minuta nakon nezgode ležao povređen, na snegu i tek onda je hitna pomoć stigla na lice mesta.

Iako nerado govori o tome, Nada je za “Srpski telegeraf” ipak ispričala sve o drami koju je preživela.

foto:E-stock/I.Dobricic

“Jao, šta da ti kažem, ne daj bože nikom ono što sam ja doživela. Evo, sva se i danas naježim i suze mi krenu kada samo pomislim da sam mog Mikicu mogla da izgubim. Strašno je gledati da gubiš dete, a da si nemoćan. Strašno je kada znaš da je tvom detetu stalo srce, da je iskrvario i da ne znaš da li ćeš ga ujutru videti živog. Ne znam kako sam ostala normalna i kako sam uspela da to preživim. Da li mi veruješ da bih se momentalno ubila da mi je sin iskrvario i umro. Ne bih čekala ni minuta više, odmah bih sebi presudila. To je bilo u mojoj glavi, ako nema Mikice, neće biti ni mene. Ali, eto, bog nas je pogledao i hvala mu večno na tome. Moj sin je sada živ i zdrav, lep kao lutka, ljubi ga majka. Dan kad se probudio iz kome slavimo kao njegov drugi rođendan. Ove godine biće tačno deset godina od toga. Strašno, ali kao što kažem, bog je svemoćan i pomogao nam je i dao Mikici divnu decu, moje unučiće, koje volim najviše na svetu”, počela je priču Nada.

“Doktor Slavko Ždrale, sa još dvojicom kolega dr Mirom Stojanovićem i dr Vjeranom Saratlićem spasili su život mom Miroslavu. Njih trojica su ga dva puta vraćali u život iz kliničke smrti. Sin mi je skoro sasvim iskrvario, srce mu je stalo, pa su mu non-stop dodavali nove jedinice krvi. Postojala je opcija da mu iseku desnu nogu, ali je dr Ždrale odlučio da to ne urade, već da pokušaju da spoje nerve, što su na kraju i učinili. Šta više da ti kažem, ti doktori su moji heroji, volim ih ko boga što su mi sina spasli. Ne volim o toj Jahorini da pričam, ali će mi ona biti urezana u glavu dok sam živa”, priznala je još pevačica.

foto:E-Stock/Ivan Dobričić

Miroslav je danas oženjen i ima dvoje dece, ćerku Mariju i sina Marka.

“Moji unučići su zlatni. Ne što su moji, nego zaista divna i kulturna deca. Mikica je mnogo dobar otac i veoma sam ponosna na njega”, istakla je ona.

Nada je, nakon nesreće, otkrila da je Marija Šerifović spasla život njenom sinu Mikici.

foto:E-stock/C.Vukojicic

“Mariji ću biti zahvalna dok sam živa! Da nije bilo nje, ko zna šta bi bilo sa Mikicom. Svi su me zvali i nudili mi pomoć, Marinko Rokvić, Snežana Đurišić, Goca Božinovska, ali Marija Šerifović se ponudila da pošalje helikopter, jer su policija i vojska zatajili. Kad se samo setim kako sam pevala i davala priloge policiji i vojsci, pa da mi tako vrate. Zato Mariji hvala na tom gestu. Mikijevo stanje danima je bilo nepromenjeno. Nekoliko nedelja nije osećao stopalo. Ne dao bog nikome ono što sam tada preživela. Nisam jela, ni spavala. Nisam znala za sebe. Život mi se u sekundi pretvorio u pakao”, otkrila je Nada.

B.K.



Izvor: Objektiv.rs, Srpski telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar