Ne možete da se fokusirate tokom vođenja ljubavi? 5 tehnika koje sprečavaju da vam MISLI lutaju

Prepusite se uživanju i ne mislite o stvarima koje mogu da vas poremete

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Zagrljeni ljubavni par na podu, Foto: Freepik/freepik

Ukoliko vam je teško da tokom seksa ostanete prisutni i uživate u trenutku, zbog različitih stvari koje vam se motaju po glavi, bitno je da znate da niste sami.

Možda vas muče anksiozne misli, ili briga o tome kako vaše telo izgleda, ili da li radite sve kako treba, kao i da li ćete na kraju doći do orgazma.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ovaj problem je čest kod oba pola, a praktično onemogućava osobi da uživa u seksu onoliko koliko bi trebalo, a seks bi, definitivno, trebalo da predstavlja upravo to – uživanje.

Džema Krib, seksualni terapeut i psihoterapeut, objasnila je kako da “izađete iz svoje glave” tokom seksa i kako da se potpuno prepustite i ne mislite ni o čemu što može da vas poremeti.

Foto/Unsplash/Tomas Vydrzal

1. Pripremite atmosferu

Jedan od načina da se fokusirate isključivo na erotsko-seksualni momenat i da “pobegnete” iz realnosti je da imate neki svoj ritual pripremanja atmosfere, što uključuje to da na specijalan način namestite krevet, upalite sveće, pustiti neku senzualnu muziku i uradite bilo šta što može da vam pomogne da se i vi i vaš partner osećate više seksi, piše Cosmopolitan.com.

2. Povežite se sa svojim telom

Opuštajuće tuširanje, lagana masaža koju sami možete da izvedete, istezanje i meditacija mogu da budu od pomoći da loše misli, koje su vam se tokom dana nakupile, jednostavno odu, kao ida se na bolji način povežete sa svojim telom, zavolite ga i pripremite se za uživanje sa partnerom.

Foto/Freepik/pressfoto

3. Gledajte se u oči

Neka vam oči budu što češće otvorene tokom seksualnog odnosa, kako biste se osećali prisutno i povezano sa partnerom i kako biste osetili celu energiju tog magičnog trenutka. Za one parove koji žele da postignu maksimalni efekat se preporučuju i tantrički saveti: neko vreme sedite jedno naspram drugog, neprekidno se gledajući u oči, dok ujednačeno udišete i izdišete vazduh. Nekoliko minuta ove vežbe može da vam “isprazni” glavu od loših misli i nesigurnosti.

4. Pričajte

Povremena komunikacija tokom seksa može da bude izuzetno korisna. Davanje pozitivne povratne reakcije (“To mi se sviđa”) ili davanje instrukcija (“Želim malo grublje”), kao i traženje da partner iskaže svoje želje, može na vrlo efektan način da vas fokusira na seksualno iskustvo.

Foto/Freepik/freepik

5. Nemojte da budete robovi rutine

Kada nam nešto pređe u naviku i postane, prosto, stvar koju radimo mehanički, tada ni ne obraćamo paćnju na to, a nekada se ni ne sećamo procesa. Ovo apsolutno može da se primeni i na seks koji postaje samo rutina. Kada se ovako nešto desi, vrlo je verovatno da će vam misli često lutati i da će pažnja moći lakše da vam se odvuče. Eksperimentisanje sa fantazijama, isprobavanje različitih poza ili lokacija za seks, kao i “igranje uloga” može da vam otvori nove vidike i pomogne vam da ostanete fokusirani.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar