Ušetao sa “uzijem” u kafić na Vračaru: Crnogorac optužen za pokušaj ubistva

Miljanović, koji je upao naoružan u kafić, rodom iz Herceg Novog

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MUP

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je prošle nedelje optužnicu protiv Miloša Miljanovića (33) zbog sumnje da je pokušao da ubije Nikšićanina Miloša Nilovića Runja, upadom sa “uzijem” u kafić na Vračaru, saznaje “Blic“.

Prema informacijama koje poseduje list, pored teškog ubistva u pokušaju, Miljanoviću se na teret stavlja i krivično delo nedozvoljeno nošenje oružja. Optužnica protiv njega usledila je nakon što su saslušani svi svedoci, oštećeni u postupku, ali i izvršena veštačenja.

“On se tereti da je pokušao da ubije Miloša Nilovića, koji se povezuje sa škaljarskim klanom. Nilović i njegova dva prijatelja Nikola Kovačević i Vojislav Kostić koji su u trenutku upada u kafić sedeli za stolom ispričali su da je maskirani muškarac sa oružjem ušao u kafić, da su se gosti razbežali, kao i oni. Oni se nisu pridružili krivičnom gonjenju osumnjičenog”, kaže izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Za krivično delo teško ubistvo u pokušaju koje se Miljanoviću stavlja na teret zaprećena je kazna od 10 godina do doživotnog zatvora. Za nošenje oružja preti mu od šest meseci do pet godina zatvora.

Prema rečima branioca osumnjičenog Miljanovića, Nikole Nikolića, ocenom dokaza navedenih u optužnici može se zaključiti da tužilaštvo nema dovoljno dokaza za pokušaj teškog ubistva.

“Što se tiče nošenja oružja za koje se tereti, to je nesporno utvrđen”, navodi on.

Miljanović, koji je upao naoružan u kafić, rodom iz Herceg Novog, navodno je povezan sa kavačkim klanom. On je, kako se sumnja, maskiran i naoružan ušetao u lokal gde je sedeo Miloš Nilović (31) u društvu Nikole Kovačevića (39) i Vojislava Kostića (39).

U momentu kada je Miljanović maskiran i naoružan ušetao u lokal, svi gosti su ustali i počeli da beže, ili da traže zaklon od moguće pucnjave. Nilović i Kostić su se navodno sakrili iza šanka, dok su neki gosti uspeli da istrče iz kafića. Miljanović je nekoliko sekundi pogledom tražio metu, ali oružje nije potezao. Iza njega se čuo glas jednog gosta, ali iako se okrenuo na taj zvuk, Miljanović nije zapucao, već je izašao iz lokala.



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar