Ceo život pogrešno pravite pastu BOLONJEZE! Italijanski kuvar otkriva PRAVI tradicionalni recept

Priprema se razlikuje od onoga na šta ste navikli

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay/kalhh

Popularni italijanski kuvar, Đino Da Kampo  otkrio je da većina ljudi pogrešno sprema pastu bolonjeze.

Prvo što se pogrešno radi je loš odabir testenine, jer treba da se koriste isključivo taljatele, umesto špageta.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Proces autentičnog spremanja ovog italijanskog jela podrazumeva još neke promene, za koje mnogi nisu znali.

Ne koristite samo jednu vrstu mesa

Foto/Pixabay/RitaE

Đino je rekao da bi trebalo koristiti više vrsta mesa, kako bi se dobila željena tekstura i ukus. Prema tradiciji, bolonjeze sos se priprema sa junetinom i svinjetinom, prenosi Daily Star.

“Svinjetina će vam dati volumen i poseban ukus, a junetina daje na teksturi”, kaže ovaj kuvar.

On dodaje da meso treba dobro izmešati kako bi se dobio najbolji efekat.

Dodajte mleko

Foto/Unsplash/Engin akyurt

Nakon što je meso gotovo, dodaje se jedan poseban sastojak, a to je mleko! Mleko omogućava da meso omekša, što takođe doprinosi boljoj strukturi.

Uz mleko je poželjno da se doda i malo vina.

Nemojte dodavati paradajz

Foto/Pixabay/TJENA

Đino savetuje da izostavite jedan sastojak koji se često dodaje, a to je paradjz. Umesto toga, trebalo bi dodati maloparadajz sosa ili pasiranog paradajza.

“Prema tradicionalnoj recepturi, bolonjeze sos se pravi bez svežeg paradajza. Koristi se samo oncentrat, što je potpuno drugačije”, zaključuje Đino.

Priprema celog sosa se završava tako što ćete ga ostaviti da se kuva tri sata na laganoj vatri. Sat i po ostavite poklopac i mešajte na svakih 15 minuta. Nakon sat i po skinite poklopac. Gotov bolonjeze sos izmešajte sa taljatelama, koje treba da budu “al dente”.

Prijatno!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar