Američki gigant preuzima TikTok od septembra? Microsoft pozvao i druge investitore da se uključe

O svemu je obavešten i predsednik SAD, Donald Tramp

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto / Unsplash / Kon Karampelas

Izvršni direktor Microsofta, Satja Nadela, razgovarao je s predsednikom SAD, Donaldom Trampom, o mogućnosti kupovine kineske aplikacije TikTok, saopštila je kompanija.

Objava na njihovom zvaničnom blogu praktično je i prva potvrda da tehnološki gigant pokušava da obezbedi vlasništvo nad popularnom društvenom platformom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

U toku su pregovori s vlasnikom TikToka, kineskom kompanijom ByteDance, koji bi trebalo da budu okončani najkasnije do 15. septembra, saopšteno je.

Podaci korisnika sigurni?

Ukoliko razgovori budu uspešni, Microsoft bi postao vlasnik TikToka za tržište SAD, Kanade, Australije i Novog Zelanda. Za sada nije poznato kako bi bilo regulisano pravo za područja, kao što su Evropa i Afrika.

Gigant iz Redmonda ne namerava da u projekat uđe samostalno, već će pozvati i druge američke investitore da im se pridruže.

Podsećamo, posle izjave predsednika Trampa da će zabraniti TikTok u Americi, oglasio se i državni sekretar Majk Pompeo, koji je rekao da kineske aplikacije TikTok i WeChat dostavljaju podatke direktno Komunističkoj partiji.

Predstavnik TikToka demantovao je navode Pompea, uz objašnjenje da se podaci o korisnicima čuvaju na serverima u SAD.



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar