O ovoj zgradi sa 16 spratova priča ceo svet: Stanari su ponosni, jer kroz nju prolazi AUTO-PUT (VIDEO)

Saobraćaj ne utiče na ljude koji rade u njoj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/Viajero_total

Ako do sada niste čuli za Gejt Tauer ili videli neki snimak ove zgrade, evo prilike da se još jednom uverite u čudesne sposobnosti arhitekata u Japanu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Gejt Tauer je zgrada kroz koju prolazi auto-put, a zašto je to tako, možete i da pretpostavite. Ne radi se o hiru vlasnika zgrade niti poslovično maštovitih Japanaca, već spora koji se pet godina vodio oko zemljišta.

Država plaća kiriju

Vlasnička prava držala je kompanija koja se bavila proizvodnjom drveta još od razdoblja Meija pre 70 godina, ali stanje zgrada na zemljištu pogoršavalo se vremenom zbog postupnog propadanja poslovanja.

Kad je odobreno preuređenje područja, vlasnici zemljišta nisu dobili dozvole jer je japanska vlada već isplanirala da auto-put Hanšin prolazi tamo. To je bio početak duge i mučne pravne bitke.

Na kraju je pao i kompromis – kroz zgradu će prolaziti put. Neverovatno, ali vlasnik auto-puta, država, postala je i jedan od “stanara” koji će ubuduće plaćati kiriju! To se i dešava.

Saobraćaj kroz 16-spratnu poslovnu zgradu nimalo ne utiče na ljude koji rade u njoj. Liftovi su smešteni na bočnoj strani zgrade, a samo auto-put ne dodiruje zgradu koja je ionako dobro izolovana od buke i vibracija.

Spustili se sa 12. sprata: Filmsko BEKSTVO iz zatvora o kojem priča ceo svet (VIDEO)



Izvor: Objektiv.rs, Oddity central

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar