OTKRIVENO: Kako je UBICA NOVINARA izvisio za kupovinu Njukasla!

Prodaja Njukasla investicionom fondu iza koga stoji ozloglašeni arapski prestolonaslednik Muhamed bin Salman je sprečena, iako se činilo da je posao bio siguran

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

“Uz duboko razumevanje zajednice Njukasla, došli smo do odluke da povučemo interesovanje za preuzimanje Njukasl junajteda. Dugotrajan proces u trenutnim okolnostima, kada je globalna nesigurnost, doveo je do toga da potencijalna investicija više nije ekonomski održiva”, navodi se u saopštenju investicione grupe.

Ipak, glavna prepreka nije novac, jer se još u januaru vlasnik engleskog kluba Majk Ešli dogovorio da za 350.000.000 evra Njukasl pređe u vlasništvo Arapa, već je usledila ocena “zabrinutosti” Premijer lige, zbog upliva arapskog kapitala, odnosno novca iz Saudijske Arabije, koja se suočava sa konstantnim optužbama za kršenje ljudskih prava.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Poslednji takav slučaj je ubistvo novinara Džamala Kašogija, za koje su okrivljeni ljudi bliski prestolonasledniku, o kome je žrtva pisala u kritičkom tonu.

Uprkos tome, investicioni fond PCP Kapital Partners je 21. aprila uplatio deo novca vlasniku kluba Ešliju i ugovori su razmenjeni, posle čega se oglasila organizacija Amnesti internešnal, a usledila je i reakcija katarske televizijske mreže beIN Sports koja je optužila saudijski piratski TV kanal BeoutQ za ilegalno emitovanje međunarodnih sportskih događaja i krađu programa, među kojima su i mečevi Premijer lige, što su potvrdili FIFA i UEFA.

Uvek su gori za boljima LAJALI: Žestoko kritikovali ženu Serhija Ramosa nakon porođaja (FOTO)



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar