Ceo njen život je jedna velika tragedija: Legendarna srpska pevačica umrla je dozivajući POKOJNU ĆERKU

Razbolela se i povukla nakon gubitka koji nije mogla da prežali do kraja života

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Screenshot Youtube

Legendarna pevačica narodne muzike Vera Ivković preminula je 2012. godine u domu za stara lica u Rumi u 63. godini.

Ona je iza sebe ostavila veliki broj pesama koje se i dan-danas pevaju, kao što su “Šuška se, šuška”, koju su obradile mnoge pevačice, “Moj dragane” i mnoge druge.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Oni koji su je poznavali kažu da se potpuno promenila posle smrti ćerke Maje, koja je od neizlečive bolesti umrla u 27. godini.

Foto: Screenshot Youtube

Ovaj gubitak nikad nije mogla da prihvati, zbog čega se i razbolela, a kako je četiri godine pre ćerke ostala i bez muža, njena smrt bila je samo kap u prepunoj čaši.

Vera je 2006. godine imala moždani udar, da bi već 2007. bila smeštena u gerontološki centar “Srem” u Rumi.

“Za moju porodicu je to ružan period. Maja je bolovala od lupusa. Za nju nisam bio toliko vezan jer je zbog bolesti nisam često viđao. Više sam bio vezan za babu i dedu, po kom sam i dobio ime. On je prvi umro, a posle njega i Maja. Njena smrt je svima teško pala, ali je baki bilo najteže. Zbog toga se razbolela, a posle nekoliko godina i ona je preminula. Imala je dva šloga, pa smo je kasnije smestili u Centar za stara lica u Rumi”, rekao je ranije za Stars Danilo Živković, Verin unuk, koji je krenuo njenim stopama i koji se takmičio u jednoj od sezona “Pinkovih zvezda”.

Foto: Screenshot Youtube

Vlada Živković, pevačicin sin, rekao je pre nekoliko godina za Puls da se njegova majka mnogo mučila.

“Teško se borila s bolešću moje sestre Maje. To ju je koštalo zdravlja. Maja je rano obolela, u 15. godini, bolest je bila neizlečiva i umrla je u dvadeset sedmoj. Mama i tata su sve učinili da joj pomognu. Pomoć su tražili svuda. Nažalost, nije joj bilo spasa”, rekao je tada Verin sin, koji se o majci najviše brinuo otkad je obolela.

Foto: Screenshot Youtube

U centru za stara lica u kom je provela poslednje godine života prihvatili su je kao člana porodice. Njena prijateljica i koleginica Anđelka Govedarević ispričala je pre četiri godine da je Vera uvek volela da se smeje, ali da nije mogla da podnese da njene ćerke nema.

“Ona je ranije imala taj divni osmeh, toliko je volela da se smeje. Stalno smo jedna drugu zasmejavale. Jednom smo se i pred Titom usred pesme tako zasmejale. I sada pokušavam da iz nje izvučem osmeh. Uspem, nakratko, ali onda se ponovo povuče u sebe, krenu joj suze i samo doziva Maju”, ispričala je tada Anđelka.

V. T.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (4)

  1. Secam se g.dje Vere, kao devojcica na putu do skole prolazila sam ulicom u kojoj je zivela, sretala sam je i divila se njenoj lepoti, pritom bila je uvek nasmejana i ljupka. Jednom recju divna zena, ali nesretna.

    Odgovori
  2. Bog sigurno postoji, ne zaboravite da je narod tražio raspeće Isusa Hrista, da je Jovanu Krstitelju odsječena glava, i mnogi drugi Hrišćani su stradali, a zašto je tako čitajte to u Svetom Pismu.

    Odgovori
  3. Oni su bili divna porodica, licno sam ih poznavala. Danilo je bio predsednik KUD-a u kome sam igrala i cesto smo nastupali sa njom na TV-u. Njihova Maja je isla u vrtic kod moje majke. Jos kao mala imala je probleme sa zdravljem, mislim da je bila dijabeticar. Tuzno je da tako divni ljudi i umetnici dozive takve tragedije u zivotu.

    Odgovori

Ostavite komentar