Veliki uspeh srpskog filma: Ostvarenje “Oaza” će imati premijeru na festivalu u Veneciji

Film će prikazati život osoba sa posebnim potrebama u Srbiji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Film Ivana Ikića “Oaza” imaće svetsku premijeru na Venecijanskom filmskom festivalu, u okviru prestižnih “Dana autora” a ovo ostvarenje će osobe sa posebnim potrebama učiniti vidljivijim u našem društvu, kaže autor.

Spektakl u najavi: Kianu Rivs, Šerliz Teron i Del Toro na onlajn Comic-Conu (VIDEO)

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

“Poziv na festival u Veneciju doživljavam kao lepu priliku da moj film vidi veliki broj ljudi širom sveta” kaže Ikić za Tanjug. Novi Ikićev film problematizuje život van uobičajnih društvenih tokova. Priča prati ljubavni trougao dve devojke i mladića u Dom za decu i mlade ometene u razvoju.

“Trudim se da upoznam sve svetove koji paralelno postoje sa ovim mojim. Obično odstranimo sve što nije deo naše rutine i onda praktično ne vidimo ljude oko nas. Nismo spremni da čujemo njihove priče. Baš zbog toga verujem da će “Oaza” učiniti vidljivijim osobe sa posebnim potrebama u našem društvu. Filmom sam pokušao da pomerim uobičajnu percepciju društva o njihovim mogućnostima”, kazao je Ilić.

Kad neće – neće: Film “Mulan” dokazao da je najveći maler godine

U filmu glavne uloge igraju debitanti Valentino Zenuni, Tijana Marković i Marijana Novakov.

“Prošao sam kroz domove za osobe sa posebnim potrebama u potrazi za glavnim protagonistima filma. Uspeo sam da odaberem mlade ljude za koje sam procenio da će sa uspehom odigrati likove u filmu. Nijednog momenta nisam imao ideju da igraju sami sebe. Njih troje su osobe sa posebnim potrebama, ali smo prošli specijalnu radionicu gde su učili da glume i na kraju smo zajedno uspeli da napravimo film” kazao je Ikić.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar