Prva premijera od početka pandemije: Odigrana predstava “Lounli planet” Ateljea 212

Komad govori o pandemiji koronavirusa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Prva premijera pozorisne predstave od početka pandemije, održana je sinoć u foajeu i na platou ispred Ateljea 212, a u pitanju je komad “Lounli plenet” autora Olge Dimitrijević, Maje Pelević, Dimitrija Kokanova, Tanje Šljivar i Igora Koruge.

Sedam gledalaca, tri aktera, svi sa maskama na bezbednoj distanci – i ekipa dramaturga pokazala je da i u ovim delikatnim okolnostima predstava može da se odigra.

Godišnjica smrti “kralja improvizacije”: Opaskama nas je zasmejavao, ali jedna je mogla da mu dođe glave

Kroz kolažnu strukturu pet autorskih i izvođačkih glasova, koji se međusobno prepliću i prožimaju, umetnici vode propisno distanciranu publiku na turističku turu kroz obe strane novčića utopije i distopije naše (pozorišne) svakodnevice. Akteri jedno drugom čitaju pisma u kojima razmatraju trenutno stanje u kojem se planeta nalazi prolazeći kroz moguće utopije i distopije gradova i intimnosti…

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Ova predstava reflektuje na svet prve polovine 2020. godine, dok istovremeno pokušava da promišlja forme teatra koje se mogu odvijati i uprkos virusu, a posledično tome, i potencijalne forme zajedništva u javnom prostoru budućnosti.

Nikad više srpskih glumačkih legendi na jednoj slici: Koga prepoznajete? (FOTO)

“Ova predstava je sve vreme rađena sa puno emocija i političnosti, upravo u pokušaju da promisli u kom se društvenom i političkom trenutku sada nalazimo, posebno u slučaju pandemije. Ovo je jedna situacija koja je sve krize savremenog sveta podigla i učinila vidljivijim”, objasnila je Olga Dimitrijević za Tanjug.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar