Za pojedine treba dosta STRPLJENJA: 6 rasa PASA koje je skoro nemoguće DRESIRATI (FOTO)

Tvrdoglavost im je svima zajednička karakterna crta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay/fotoreinartz

Bez obzira na to što svaka rasa ima svoje specifične karakteristike, u koje se njihovi vlasnici prosto zaljube, neki psi su teški za dresiranje, zato što su genetski tvrdoglavi.

Svi bismo voleli da nas naš pas uvek posluša, šta god da mu naredimo, ali određene rase su jednostavno sklone izbegavanju naredbi.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Saznajte kojih šest rasa pasa je najteže trenirati i za koje rase je potrebno najviše vremena da se nauče da budu poslušni:

Bigl

Ukoliko imate bigla, pobrinite se da je vaš dom uvek čist jer biglovi vole da dohvate sve što im se nađe na putu. Većina biglova je jako energična, zbog čega ih je teško trenirati. Treba im jako puno vremena da se naviknu na naredbe, prenosi Krstarica.

Rotvajler

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Beast ? . . FOLLOW: .universe ⚡️ . . . . From: @rottweiler.universe #rottweiler#rottweilerpuppy#rottweilersofinstagram#rottweilerfans#rottweilerlove#rottweilerclub#rottweilerlover

Објава коју дели rottweiler (@rottweilers_insta) дана

Zastrašujući izgled rotvajlera kod mnogih ljudi ostavlja pogrešan utisak agresivnih pasa. Ipak, ovaj  pas je izuzetno odan svojim vlasnicima, ali samo ako je dobro istreniran. Razlog zbog kog rotvajleri imaju lošu reputaciju je taj što mnogi od njih nisu pravilno obučeni. Zbog toga se ne slažu sa nepoznatim osobama i previše su zaštitnički nastrojeni.

Haski

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

هاچی? @m.g.f930 #عکس_ارسالی?

Објава коју дели Siberian Husky/سایبرین هاسکی (@husky_info_club) дана

Mnogi će se složiti da je sibirski haski predivan pas. Budući da se radi o vrlo aktivnoj rasi, s njim je potrebno mnogo trenirati, a zbog čega je nekim vlasnicima teško da se brinu o njemu . Takođe, haski može odbiti poslušnost ako mu određena aktivnost dosadi.

Šar-pei

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

?? @duncanthewonderdog #sharpeiclub #sharpeiofinstagram #chinesesharpei #bluesharpei #sharpeisoftheworld #bearcoatsharpei #sharpeilovers #sharpeidog #sharpeination #sharpeiuk #sharpeinstagram #sharpeicentral

Објава коју дели Shar pei (@sharpei.gram) дана

Iako izgleda umiljato, šar-pei može da ima vrlo tešku narav. Ne slaže se najbolje s decom, a često se dogodi da napadne druge životinje ili ljude. Jako je zaštitnički nastrojen i brani svoju teritoriju.

Avganistanski hrt

Ovaj pas je poznat po svojoj inteligenciji, a istovremeno je i jako tvrdoglav. Avganistanski hrt često radi ono šta želi i kad želi. Možda će neko vreme slušati vaše naredbe, ali kasnije će se predomisliti i nastaviti po svome.

Engleski baset

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

? from @jznica ⠀ ?Tag someone who loves Basset Hounds! ? FOLLOW ??? @bassetcorner #bassetcorner

Објава коју дели Basset Hound Corner (@bassetcorner) дана

Brzina je jedna od glavnih odlika ove rase. Skoro je nemoguće zaustaviti ga i zato može biti frustrirajuće trenirati psa na kojeg se izgubi mnogo vremena da se uhvati. Imajte dosta strpljenja.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar