Greg Popovič oštro poručio Trampu: NE želim da UMREM! (FOTO)

"Nosim masku svuda. Nije potrebno više od polovine mozga da bi se ova situacija ozbiljno shvatila", kazao je trener srpskog porekla

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/YouTube

Greg Popovič, jedan od najvećih umova u istoriji košarkaške igre, rođen je 28. januara 1949. godine kao jedan od tek 55.000 stanovnika Istočnog Čikaga, gradića u unutrašnjosti Savezne države Indijana u kom su njegovi otac Rejmond i majka Ketrin pronašli dom posle bega sa druge strane Atlantika.

Kada San Antonio Sparsi budu istrčali na parket jedne od tri prazne dvorane u “Diznilendu”, 1. avgusta u 2 ujutru po našem vremenu protiv Sakramento Kingsa, Srbin po ocu, Hrvat po majci, a zapravo jedan od najvećih američkih trenera svih vremena, imaće tačno 71 godinu, šest meseci i peti dan i odmeriće snage sa još dvojicom ljudi sa ovih prostora – Bogdanom Bogdanovićem i Nemanjom Bjelicom.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Samo oni koji stignu tako daleko znaju koliko je svaki dan bi dragocen na tom putu, na kom nikada pre nije bilo lakše ugroziti svoj vek ukoliko ne preuzmete punu odgovornost ne samo za svoj, već i živote drugih.

Upravo su životi drugih ugroženi insistiranjem medijske mašine da NBA sezona bude završena po svaku cenu, a cena koju građani sveta plaćaju ove 2020. godine izlažući se riziku od zaraze COVID-19 prevelika je za čoveka kakav je Greg postao mnogo pre ulaska u osmu deceniju života – svestan i priseban.

On se kao takav obratio javnosti u Sjedinjenim Državama i rekao da mu život u “balonu” na Floridi deluje bezbednije od života kakav bi vodio u Teksasu, kada pogleda kako se lokalne vlasti ponašaju u doba zlokobne pandemije.

“Ne želim da umrem”, izjavio je Popovič, na čijim vremešnim rukama nije bilo nijednog od pet šampionskih prstenova osvojenih sa timom kojem to nikada pre nije uspelo.

“Nosim masku svuda. Nije potrebno više od polovine mozga da bi se ova situacija ozbiljno shvatila”, poručio je Popovič iz “balona”, u kom živi i radi u izolaciji zajedno sa 19 mlađih kolega i ostalih.

U danu u kom je brojač u SAD pokazao 3,8 miliona inficiranih koronavirusom, Popovič je kao dokazani lider anti-Tramp pokreta u američkom profi sportu nosio majicu sa natpisom “glasaj, od toga ti zavisi život” i poručio da sa nevericom prati razvoj pandemije u Teksasu, dodajući da se i u “balonu” oseća sigurnije nego da je u ovom trenutku u trening kampu “mamuza” u San Antoniju.

Nazivajući guvernera Grega Abota i njegovog zamenika Dena Petrika “kukavicama koje gledaju u Donalda Trampa, umesto da slušaju preporuke koja šalje doktor Entoni Fauči, direktor Nacionalnog instituta za alergije i infektivne bolesti”, Popovič je rekao:

“Poruke koje nam se šalju su nebulozne. Radi se samo o politici i onome što je dobro po njih, a kada kažem ‘oni’, najviše mislim na Trampa”, oštar je bio trener srpskog porekla.



Izvor: Objektiv.rs, Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar