Skandal u SAD: Bolesna košarkašica PIJE 64 TABLETE dnevno, a zbog korone neće da joj daju platu!

Američka košarkašica Ela Dele Don otvoreno je govorila o svojoj borbi protiv Lajmske bolesti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Youtube/Printscreen

Aktuelna MVP WNBA, glavna igračica Vašington Mistiksa, trenutno ima problem više od svoje bolesti – pandemiju koronavirusa.

Početkom ove nedelje komisija lekara je odbila Dele Donin zahtev da propusti novo izdanje WNBA sezone iz medicinskih razloga.

Doktori su naveli da ona ne spada u kovid-19 visokorizičnu grupu i da bi trebalo da joj bude dozvoljeno da igra.

Ipak, ova 30-godišnjakinja je otkrila da joj je njen lični lekar rekao da ona spada u visokorizičnu grupu. Ipak, komisija lekara koju je odobrila WNBA i Asocijacija igračica (WNBPA) ne deli njegovo mišljenje.

“Bila sam u šoku. A proces je još teži za mene jer ne postoji šansa da uložim žalbu. Nisam ni mogla da se obratim komisiji”, navela je za “CNN” Dele Don, potpredsednica WNBPA.

Dele Don je u nedavnoj kolumni za “Plejers tribjun”, otkrila da, kako bi se izborila sa svim problemima, u sebe unese 64(!) pilule dnevno.

“To ima određene posledice i plaši me. Ja znam da nije bezbedno. Znam da biti na antibioticima duže vreme nije zdravo, ali takođe znam da kada ne unesem te lekove u sebe osećam se užasno i ne mogu da igram košarku. Nekada ne mogu ni da izađem iz kreveta, tako da jednostavno to moram da radim kako bih živela što normalnije”, objasnila je Dele Don.

U svojoj kolumni Amerikanka je objasnila kako izgleda njen dan.

“Pijem 64 pilule dnevno: 25 pre doručka, još 20 posle doručka, deset pre večere i još devet pre spavanja. Osećam kako me to ubija. Možda me ne ubija bukvalno, ali sigurno je loše po mene. Dugoročno, takav režim jednostavno loše deluje na ljude. Ali te 64 pilule dnevno su jedini način da svoje stanje držim pod kakvom-takvom kontrolom”, započela je svoju priču Dele Don.

“To je u stvari jedan složeni trik kojim zamajavate samog sebe – to je laž koju govorite vašem telu kako bi mislilo da je sve u redu. To je iscrpljujući, mizerni ciklus koji nema kraj.”

Iz WNBA su odbili da prokomentarišu ovu situaciju, dok su iz WNBPA naveli “da nije pogodno da komentarišu medicinski status svoje članice, ali da je stoprocentno podržavaju”.

Zbog ovakvog spleta okolnosti, ukoliko se Dela Don odluči na to da ne zaigra ove sezone, koja počinje 25. jula, neće dobiti ni cent svoje plate.

Za nekoga ko je ženskoj košarci svojim primerom i zalaganjem enormnog pomogao u poslednjih nekoliko godina to predstavlja nešto nalik izdaji.

“Mi ne dobijamo ‘NBA novac’, mislim da to svi već dobro znaju. Moj račun nije ‘dubok’ kao da igram u NBA, ali znam da naša liga raste. Nedavno smo novim dogovorom došli do toga da igračice budu više plaćene i nastavljamo da rastemo”, kaže Dele Don i ističe:

“Toliko sam se posvetila ovog ligi i sa njom godinama rasla, tako da ovakav trenutak, to da se osećam toliko zaslepljeno… Dosta me je pogodilo, ali takve stvari se dešavaju i nadam se da ćemo moći da idemo zajedno napred, a da na ovo gledamo kao nauk.”

Pored Lajmske bolesti i kovida-19, Dela Don se oporavlja i od operacije leđa kojoj je podvrgnuta u januaru.

Generalni menadžer Mistiksa Majk Tibolt kaže da će Dela Don regularno dobijati platu sve dok se potpuno ne oporavi od povrede, pa je upitan da li će isti slučaj biti ako se, nakon oporavka, odluči na to da ne igra zbog koronavirusa.

“Možemo da radimo šta god želimo povodom toga. Od početka smo planirali da joj sve isplatimo. Ona je ogroman deo našeg tima i naporno radi na tome da se što pre oporavi. Ne želim da spekulišem o tome šta će se desiti za četiri do šest nedelja. Mislim da nije fer ni prema nama ni prema njoj, barem ne dok ne vidimo šta će tada biti”, rekao je Tibolt.

GLADIJATORSKE BORBE: U Srbiji nikad teže, u svakom takmičenju čak pola lige ispada



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar