Završeno današnje saslušanje Tačija u Hagu, nastavak i sutra

Prvog dana nakon ispitivanja izjavio da je sve vreme slušao tehnička pitanja koja su mu postavljali predstavnici tužilaštva

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen

Današnje saslušanje predsednika tzv. Kosova Hašima Tačija završeno je u Specijalnom tužilaštvu u Hagu posle sedam sati, a biće nastavljeno i sutra.

Kako prenose prištinski mediji, Tači po izlasku iz suda nije davao izjave.

Tači je od ponedeljka u Hagu na saslušanju povodom optužnice za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti počinjene na Kosovu.

Tači je u ponedeljak i utorak u sudskoj zgradi u Hagu, zajedno sa advokatima proveo više od 12 časova.

Prvog dana nakon ispitivanja izjavio da je sve vreme slušao tehnička pitanja koja su mu postavljali predstavnici tužilaštva i njegov pravni zastupnik, dok se juče nije obraćao novinarima.

Specijalno tužilaštvo Kosova sa sedištem u Hagu podnelo je 24. juna na ispitivanje optužnicu sa 10 tačaka kojima se Tači, lider Demokratske partije Kosova Kadri Veselji i druga lica terete za niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistvo, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje.

U optužnici se navodi da Tači, Veselji i drugi osumnjičeni iz optužnice snose krivičnu odgovornost za skoro 100 ubistava.

Specijalno tužilaštvo se još nije oglasilo povodom Tačijevog boravka u Hagu.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar