U bolnici 100 kovid pacijenata, osmoro na respiratorima: Ovaj grad u Srbiji proglasio vanrednu situaciju

Ove mere su na snazi od juče u 13 sati

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto Youtube printscreen

U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici trenutno je na lečenju 100 pacijenata obolelih od korone, od čega osmoro na respiratorima.

Zbog trenutne epidemiološke situacije i porasta obolelih Krizni štab Grada Sremska Mitrovica proglasio je vanrednu situaciju.

Epidemiološka situacija u najvećem sremskom gradu naglo se pogoršala u poslednjih nekoliko dana dolaskom mladih prvenstveno iz Šapca, gde je proglašenjem vanredne situacije ograničen rad ugostiteljskih objekata, te su pojačane njihove posete kafićima i klubovima u centru Sremske Mitrovice i na Gradskoj plaži!

“Ograničavamo rad ugostiteljskih i objekata koji organizuju igre na sreću od 6-23 sata, zabranjuje se organizovanje svečanosti poput rođendana i svadbi, zatvara se Gradski bazen, dok će Gradska plaža i dalje raditi normalno”, rekao je gradonačelnik i komandant Kriznog štaba Vladimir Sanader, iznoseći podatke zaraženih u Sremu.

Prema poslednjim podacima u Sremskoj Mitrovici registrovano je 74 kovid zaraženih, u Rumi 44, u Staroj Pazovi 22, Inđiji i Pećincima 12, Šidu četvoro i Irigu dvoje. U Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, regionalnoj za ceo Sremski okrug, hospitalizovano je sto kovid pacijenata iz celog Srema, od kojih je osmoro starijih od 63 godine na respiratorima. Mitrovačka bolnica nije u potpunosti prevedena u kovid stanje, jedan deo je ostao za lečenje pacijenata koji nisu oboleli od korona virusa, a bolnica prima i hitne slučajeve i trudnice iz Šapca.

Kako Informer saznaje, među trudnicama iz Šapca, hospitalizovanim u mitrovačkoj bolnici, ima zaraženih kovidom 19, dok se među zaraženima nalazi i izvestan broj zaposlenog osoblja, koji se leče na Infektivnom odelenju.

Ove mere su na snazi od juče u 13 sati:

Zabranjuje se okupljanje na otvorenom prostoru za više od 5 lica, ukoliko nije moguće obezbediti fizičku distancu od dva metra između lica i odgovarajuće mere zaštite.

Radno vreme ugostiteljskih, trgovinskih, zanatskih i objekata za priređivanje igara na sreću i zabavnih igara se, dok traje elementarna nepogoda širenjem zarazne bolesti COVID-19, ograničava na period od 6 časova do 23 časa, svaki dan.

Zabranjuje se organizovanje svečanosti, sportskih i drugih zabavnih manifestacija.

Zabranjuje se rad gradskog bazena u Sremskoj Mitrovici dok traje elementarna nepogoda izazvana širenjem epidemije zarazne bolesti COVID-19.

U kozmetičkim, frizerskim salonima, salonima lepote, fitnes centrima, teretanama i javnom prevozu obavezno je nošenje maski i rukavica, uz redovno provetravanje i dezinfekciju objekata i vozila.



Izvor: Objektiv.rs, Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar