Povratak na tamnu stranu: Upoznajte Mercedes-AMG GT Black Series (VIDEO)

Nemački gigant još nije objavio tehničke specifikacije modela

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Mercedes

Pozicioniran iznad aktuelnog GT R i GT R Pro, Mercedes je GT Coupe u Black Series izdanju najavio putem video-tizera, te je logično očekivati da uskoro usledi i zvanična premijera.

Reč je o prvoj “crnoj seriji” pošto je 2013. godine nemački gigant predstavio SLS AMG Black Series.

Kao što možemo primetiti, na GT Black Series vizuelno je dosta uticao i Mercedesov sportski program iz GT3 i GT4 serija, budući da automobil poseduje ogroman dvodelni “repni” spojler, veliki difuzor vazduha, a tu je i prednji “spliter”, kao i novi gril, optimizovan za veći protok vazduha.

Snažniji agregat

Mercedes još nije objavio tehničke specifikacije, ali se spekuliše da se ispod haube nalazi pojačan 4.0-litarski V8 biturbo, koji oslobađa barem 680 KS, što je za oko 50 “konja” više u odnosu na GT 63 4-Door, odnosno čitavih 100 KS više u odnosu na GT R.

Naravno, pored snažnijeg agregata, tu je i već spomenuta efikasnija aerodinamika, unapređeno oslanjanje, kao i generalno nešto kruća šasija, sve u cilju dodatnog poboljšanja vozne dinamike.

Iako još nije poznato, pretpostavlja se da je i obilnija upotreba ugljeničnih vlakana doprinela dodatnom smanjenju mase vozila.



Izvor: TopSpeed.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar