Mladi glumac u Holivudu odbijao uloge koje vređaju Srbiju: Sada glumi rame uz rame sa Edijem Marfijem

Imao zapaženu ulogu u filmu "Dolemite is my name"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Mladi glumac Aleksandar Filimonović, koji igra u domaćim filmovima, ali i u Holivudu je otkrio da je odbio sve uloge koje vređju njegovu domovinu.

Zvezde novog filma o Tesli: Itan Hok i Kajl Maklaklan na obeležavanju rođendana velikog naučnika

Glumac koji je poznat i po ulozi u filmu “Montevideo, Bog te video” u Holivudu je uglavnom dobijao ponude da igra teroriste, ratnike iz istočne Evrope i latino ljubavnike. Uprkos tome što mu je bilo teško, nijedno nije poklekao i svaki put kad mu je to ponuđeno, odbio je da igra Srbina u filmu koji loše prikazuje Srbe. A bilo ih je mnogo.

“Nisam želeo da ostanem u Americi na način na koji mnogi ostaju. Mogao sam da se, kao većina naših ljudi oženim zbog paprira, ali nisam hteo. Možda sam previše romantičan”, ispričao je on za “Srpski telegraf”.

Sve nepristojne ponude je odbio, a onda je došla jedna koja mu je otvorila sva vrata u Holivudu.

“Posle nekoliko nepristojnih ponuda da glumim Srbina u antisrpskim filmovima, koje sam odbio, dobio sam ulogu u filmu Edija Marfija “Dolemite Is My Name” i uhvatila me je neopisiva trema. Ne zbog uloge koja je velika, jer sam kao i većina svojeglavih glumaca verovao da zaslužujem tu priliku, već zbog toga što sam odrastao uz filmove Edija Marfija. Uplašio sam se da ću možda otkriti da je on loš čovek i da ću se razočarati u njega. Ali, on je bio divan! Imao je dva dublera, mogao je da se odmara, alije ostajao sa nama po sat ili dva duže nego što je trebalo. Pozvao je i moje roditelje na set kada su bili kod mene u poseti, tako da ga je i moja mama upoznala.”

Ipak, rešio je da glumi i tamo i ovde, pa trenutno snima humorističku seriju Lazara Ristovskog, “Dream Team”.



Izvor: Srpski telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar