Zvezde novog filma o Tesli: Itan Hok i Kajl Maklaklan na obeležavanju rođendana velikog naučnika

Danas je besplatan ulaz u Muzej Nikole Tesle u Beogradu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/Youtube

Dan rođenja Nikole Tesle, jednog od njavećih umova i pronalazača, na koji se u Srbiji obeležava Nacionalni dan nauke, 10. jul, biće simbolicno obeležen širom zemlje. U Sjedinjenim Američkim Državama, u Vordenklifu, jedinoj preostaloj Teslinoj laboratoriji biće obeležen i prikazivanjem filma “Tesla”, čiji će glavni protagonisti Itan Hok i Kajl Maklaklan učestvovati u posebnom delu programa.

“U Teslinom naučnom centru u Vordenklifu (TSCW) 164. godišnjica Teslinog rođenja, biće između ostalog obeležena projekcijom filma “Tesla”, koja će ujedno biti i američka premijera – šest nedelja pre početka prikazivanja filma on lajn i u drajv in bioskopima”, rekao je za direktor tog Cenra Mark Alesi, a piše Tanjug.

Alesi je dodao da će obeležavanje Teslinog rođendana i ceo program biti upriličen dan kasnije, i da će film reditelja Majkla Almerejde, koji prikazuje život velikog pronalazača, uključujući i njegovo rivalstvo sa Tomasom Edisonom.

“Itan koji glumi Teslu , reditelj Almerejda i zvezda “Tvinpiksa” Maklaklan učestvovaće u delu programa “pitanja i odgovori”, a rođendanski program biće uveličan i puštanjem u rad Teslinog transformatora”, dodao je Alesi.

Nacionalni dan nauke 10. jul, zbog epidemije korona virusa, biće obeležen diskretnije nego uobičajeno, kako u Srbiji tako i u dijaspori. Prema rečima direkorke Muzeja Nikole Tesle Ivone Jevtić, svi građani će i ove godine moća da obiđu postavku besplatno.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar