Romeo i Julija bar jedan dan (FOTO)

Oprobajte se u nagradnoj igri i osvojite noć u kući iz 14. veka Casa di Giulietta u veroni

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Airbnb / Ferrari / Profimedia

Jedan zaljubljeni par imaće priliku da ovogodišnji Dan zaljubljenih provede kao moderni Romeo i Julija i to u Julijinoj kući, u Veroni u Italiji.

Iako drevna kuća od cigala, koja je godina stecište turistam nije zaista bio dom Julije, koja je možda čak i fiktivni lik Vilijama Šekspira, to ne mora da vas spreči da izmaštate svoju verziju ljubavne priče.

 

Airbnb / Ferrari / Profimedia

 

Na prolazu ka ulazu u zgradu iz 14. veka zidovi s obe strane su prekriveni ispisanim izjavama ljubavi, papirićima i porukama .Iz dvorišta u kojem je uglavnom velika gužva, možete videti balkon na kojem su se, kako legenda kaže, Romeo i Julija jedno drugome zaklinjali na večnu ljubav, a ona njemu rekla čuveno: “O, Romeo, zašto si Romeo?!”

 

Airbnb / Ferrari / Profimedia

“Airbnb”, kompanija za iznajmljivanje smeštaja, objavila je da će jedan bračni par prvi provesti noć za Dan zaljubljenih u Casa di Giulietta.

Oni će imati priliku da probaju specijalitet Đankarla Perbelinija, majstora kuhinje sa dve Michelin zvezde, ali i da uživaju u enterijeru koji podseća na onaj upisan u čuvenom dramskom delu “Romeo i Julija”, te da prespavaju u krevetu koji je korišćen u filmu Franka Zefrelija 1968.

Airbnb / Ferrari / Profimedia 

Ukoliko ste beznadežno romantični, poput nas, možete okušati sreći tako što ćete poslati na sajt, u kojem ćete detaljno navesti zašto baš vi treba da dobijete na dar ovaj zanimljivi izlet. Ali, obratite pažnju, jer je rok za slanje pisama 2. februar!

 

I. V.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar