Postignut dogovor: Studenti ostaju u domovima i dobijaju dodatne rokove za ispite

Studenti koji su kovid pozitivni smešteni su u učenički dom "Stevan Čolović"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Youtube/Printscreen

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević potvrdio je danas ispunjenje zahteva predstavnicima studenata iz studentskih domova u Beogradu, a koji se između ostalog, odnose na dodatni ispitni rok i ostanak u domovima tokom leta.

“Omogućili smo vam više rokova za ispite, kao i da ostanete u domovima tokom leta shodno obavezama koje imate na fakultetima. Cena hrane i smeštaja tokom letnjih meseci neće biti komercijalna, već beneficirana prema vašem zahtevu koji ste tražili”, rekao je Šarčević, a saopštilo Ministarstvo prosvete.

Ministar je na današnjem sastanku sa predstavnicima studentskih domova naveo i da su novčana sredstva obezbeđena i da je o tome obaveštena Vlada Srbije.

Studenti koji su kovid pozitivni smešteni su u učenički dom “Stevan Čolović”, a oni sa izraženijim simptomima smeštaju se u zdravstvene ustanove gde mogu da dobiju adekvatnu negu, navodi se u saopštenju.

Predstavnici studenata iz studentskih domova zamolili su da se ukine potvrda sa fakulteta koju donose u restorane kojom se omogućava ishrana, što će takođe biti omogućeno.

Prema rečima ministra, u dogovoru sa Konferencijom univerziteta Srbije – KONUS, četvrta tačka zahteva, da se omogući još jedan dodatni ispitni rok u avgustu, bila je ispunjena nakon prvog sastanka.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar