Gotov za 2 minuta: Lagani napitak za kompletno pročišćavanje organizma (RECEPT)

Kada se u telu nakupe toksini i štetne materije, imuni sistem slabi i bolesti nas lako mogu savladati

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay.com

Da bismo uživali u dobrom zdravlju i pravilnom funkcionisanju vitalnih unutrašnjih organa, jako je važno da se pridržavamo zdravog načina života, koji uključuje pravilnu ishranu, fizičku aktivnost i druge zdrave navike.

Nažalost, mnogi od nas nisu ni svesni da loša i nepravilna ishrana, loše navike i drugi štetni faktori, utiču na nagomilavanje toksina u organizmu, i malo po malo, pripremaju teren za razvoj mnogih bolesti i sprečavaju normalno funkcionisanje bitnih organa.

Mnogi organi zbog toksina ne mogu normalno da funkcionišu i može doći do nastanka hroničnih bolesti koje se teško leče. Upravo zato treba da budemo svesni toga koliko je važno da se organizam pročišćava, i da se vodi zdrav način života.

U tom slučaju, želimo sa vama da podelimo recept za moćni napitak za pročišćavanje organizma, koji će doprineti kompletnom eliminisanju štetnih materija nataloženih u telu, koje oštećuju organe i narušavaju njihov pravilan rad, a koji je osvežavajuć u vrelim letnjim danima.

Foto/Pixabay.com

Ovaj napitak kombinuje lekovita svojstva limuna, krastavca i listova nane, kako bi na pravi način stimulisao rad organizma. Pročišćava organizam od toksina, posebno organe kao što su jetra, bubrezi, pluća i debelo crevo.

Prednosti limuna za zdravlje

Limun je poznat po svom detoksikacionom dejstvu, poboljšava zdravlje organizma zahvaljujući visokom sadržaju vitamina C i drugih bitnih antioksidanasa. Limunska kiselina, koja je prisutna u ovoj voćki, poboljšava funkciju enzima koji stimulišu rad jetre i poboljšavaju detoksikaciju. Takođe, sadrži bioflavonoide, pektin i limonin, koji pospešuju funkciju imunog sistema i na taj način sprečavaju mnoga oboljenja.

Foto/Pixabay.com

Prednosti krastavca za zdravlje

Krastavac je povrće koje sadrži veliku količinu vode i nizak nivo kalorija. Prirodni je diuretik i čistač organizma. Pomaže u eliminaciji toksina iz tela i sprečava zadržavanje tečnosti.

Foto/Pixabay.com

Sadrži značajne količine kalijuma, minerala koji je odgovoran za uspostavljanje ravnoteže soli u organizmu. Takođe, sadrži vlakna, što dovodi do boljeg varenja i sprečavanja zatvora.

Zbog visokog sadržaja vode i vlakana, krastavac je idealna namirnica za detoksikaciju organizma. Eliminiše štetne materije i slobodne radikale koji izazivaju razne bolesti.

Prednosti listova nane za zdravlje

Listovi nane ovom napitku obezbeđuju znatne količine kalijuma, kalcijuma, folne kiseline i vitamina A sa detoksikacionim dejstvom. Nana stimuliše probavu hrane, otklanja stomačne tegobe kao što su gasovi, nadutost, kiselina i mučnina.

Foto/Pixabay.com

Sastojci:

Za pripremu ovog napitka za pročišćavanje organizma potrebni su vam sledeći sastojci:

– 2l vode

– 1 limun

– 1 svež krastavac

– 10 listova nane

Foto/Pixabay.com

Priprema:

Dobro operite limun i krastavac. Isecite ih na kriške i dodajte u bokal, zatim dodajte i listove nane. Nakon toga u bokal sipajte 2l mlake vode, i napitak odložite u frižider.

Najbolje bi bilo da ovaj napitak pijete 2 puta dnevno, kako bi se organizam što bolje očistio od nataloženih toksina.

Foto/Pixabay.com

Preporučuje se da ovim napitkom organizam pročišćavate tokom 15 dana, i da pročišćavanje ponovite svaka 2 meseca. Za što bolje rezultate, smanjite unos šećera, masti i rafinisanog brašna tokom ispijanja ovog moćnog napitka.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar