Kao Merlin Monro: Led sa kamilicom i žalfijom za savršen ten!

Holivudska diva je svakog jutra praktikovala ovaj trik za elastičniju i svežiju kožu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/ Freepik

Po mišljenju mnogih, jedna od najlepših i najseksipilnijih dama svih vremena, Merilin Monro, praktikovala je da svako jutro svako lice briše kockom leda. A ako je ovo radila Merilin, zašto i mi ne bismo sledili njene savete?

Ukoliko se pitate šta se dešava sa licem nakon ove procedure, objašnjenje je jednostavno – krvni sudovi se sužavaju, kapilari pune krvlju a koža očinje da diše. Led je odličan i za nadutost lica i otečene podočnjake, pogotovo ako ga pravite sa biljkama koje imaju protivupalno dejstvo, poput kamilice i žalfije.

Ipak, pre nego što savet seksi dive uvrstite u svoju dnevnu rutinu, bitno je da zapamtite nekoliko informacija:

1. Nikad ne koristite direkt vodu iz česme. Koristite kuvanu, filtriranu ili negaziranu mineralnu vodu .

2. Čuvajte kozmetički led u zamrzivaču ne više od 10 dana.

3. Uzmite u obzir tip vaše kože. Suva koža lošije reaguje na led.

4. Lice brišite kockom leda ne duže od 3 minute.

5. Blago prelazite kockom leda po licu: od centra čela ka slepoočnicama, od podbratka prema ušima, od uglova usana prema sredini ušiju, od nozdrva ka slepoočnicama – na sličan način kad radite Zogan podmlađujuću masažu lica.

Foto/ Pixabay/ Conderdesign

Kako pripremiti led po receptu Merilin Monro.

Kozmetički led možete pripremiti uz pomoć lekovitog bilja: nane, kamilice, zalfije ili bilo kojih drugih vama omiljenih travki.

Nana je korisna za sredovečnu kožu lica. Žalfija regeneriše ćelije kože i fenomenalna je za problematičnu kožu. Majčina dušica čini kožu svilenkastom i mekom. Sok aloe sprećava pojavu bora i blago eliminiše već postojeće, leči akne, mitese, bubuljice. Kamilica deluje protivoupalno i tonizirajuće za lice.

Recept:

Dve supene kašike isitnjene trave prelijte sa pola litre prokuvane vode. Poklopite i ostavite da odstoji par sati. Nakon što se prohladi, možete procediti i sipati tečnost u kalupe za led. Napominjemo da ovakav led ne bi trebalo koristiti duže od desetak dana, nakon toga skuvajte novi a stari bacite.

Kako koristiti?

Najbolje je kožu brisati ovakvim ledom izjutra. Ne smo što ćete se i vi sami brže probuditi, već ćete i na brži način smanjiti nadutost lica i učiniti ga odmornijim, pogotovo ako niste dovoljno spavali. Ne zaboravite i na kožu vrata i zonu dekoltea.

Na vama je da pokušate i proverite da li vam odgovara .

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar