Lajku Feliksu konačno vraćena ukradena violina

Instrument vredan pola miliona evra nestao je iz umetnikovog auta prošle godine, a lopovi su otkriveni prošlog meseca

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: VALERY HACHE / AFP / Profimedia

Čuvenom muzičaru Lajku Feliksu novosadski policajci vratili su danas violinu, koja mu je prošle godine ukradena, a čija vrednost je procenjena na čak pola miliona evra.

Policajci su je pronašli pre mesec dana, a osumnjičeni su uhapšeni.

Skupoceni instrument iz 19. veka, koji je vrlo redak jer na celom svetu ima samo 15 takvih, Feliksu je danas uručen u prostorijama Policijske uprave u Novom Sadu.

“Vojvođanskom Paganiniju”, kako Feliksa mnogi nazivaju, violina je ukradena 1. novembra 2019, u Ulici Arpada Balaža u Bačkom Petrovom Selu, sa zadnjeg sedišta otključanog vozila „dodž” subotičkih registarskih oznaka.

“Pričao sam s mnogo ljudi koji se bave violinama. Oni su mi rekli da nikada u životu nisu videli tako nešto, takvu požrtvovanost kao novosadske policije da pronađu violinu. Niko od starijih se ne seća da se negde ovako nešto desilo. Nije bitna ni vrednost violine, koliko meni znači taj alat. Zato vam se svim zahvaljujem”, rekao je Lajko Feliks, koji je novosadskoj policiji uručio zahvalnicu.

Za krađu tog vrednog instrumenta osumnjičeni su Nenad Simetić iz Temerina i braća Nenad i Petar Jovišić iz Stare Pazove, koji su trenutno u pritvoru.

 



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar