WhatsApp dobija 5 novih opcija, a jedna je posebno zanimljiva

Pored noviteta za mobilne uređaje, našlo se prostora i za desktop verziju popularne aplikacije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay / HeikoAL

Izvesno vreme se priča o tome da WhatsApp radi na nekoliko zanimljivih opcija, kao što je mogućnost dodavanja novih kontakata putem QR koda. Taj i druge novitete ova kompanija je sada i zvanično najavila.

QR kod opcija svakom korisniku dodeljuje njegov jedinstveni kod, koji drugi mogu da skeniraju svojim uređajem kako bi tu osobu dodali među kontakte. A zbog onih koji su zabrinuti za svoju privatnost (ukoliko se njihov kod nađe na internetu), postoji i opcija resetovanja.

Druga velika novina jeste uvođenje animiranih stikera, za koje iz WhatsAppa kažu da su “mnogo ekspresivniji od statičnih stikera”.

Unapređeni video-pozivi

WhatsApp se, takođe, fokusirao i na unapređenja za video-pozive, pa korisnici sada imaju mogućnost da, u okviru grupnih poziva, samo pritiskom na sličicu jednog od sagovornika uvećaju prikaz njegovog videa. Takođe, korisnici su dobili novu prečicu za grupne pozive do 8 osoba, koji se sada mogu započeti samo jednim klikom na nju.

Osim ovih noviteta namenjenih korisnicima mobilnih uređaja, jedan novitet stižu i za desktop izdanje WhatsAppa. Ova verzija popularnog mesindžera dobila je tamni način rada (Dark mode).

Ukoliko ste među onima koji WhatsApp koriste na računaru, a još ne možete da aktivirate ovu opciju, iz kompanije poručuju da će ona postepeno biti dostupna narednih nedelja.Izvor: Telegraf

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar