Zbog poplava ostećeni i mostovi, četiri treba iznova sagraditi

Još uvek se ne zna tačna procena

Foto/ RINA

Zbog izlivanja reka na teritoriji opštine Ljig poplavljeno je više od 800 hektara poljoprivrednog zemljišta i nekoliko mostova od kojih bi, prema rečima predsednika te opštine Dragana Lazarevića, četiri trebalo iznova sagraditi.

On je za Tanjug naveo da komisije popisuju štetu nastalu usled poplava, ali da se još ne zna tačna procena. Oštećeno je, kaže, nekoliko mostova i putna infrastruktura, a najveća šteta je na poljoprivrednim usevima.

“Krenuli smo da saniramo oštećenja na putnoj infrastrukturi”, rekao je Lazarević i dodao da je poplavljeno više od 800 hektara poljoprivrednog zemljišta – kukuruza, pšenice, soje…

Zbog izlivanja reka Ljig i Kačer je oštećeno nekoliko mostova od kojih bi četiri trebalo iznova sagraditi, a ostale rekonstruisati.

Naveo je da se voda povukla i da su na terenu ekipe koje sređuju reke.

“Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije smo podneli prve podatke. Treba da se rade proširenja korita što smo već ranije radili na našoj opštini i to je dalo rezultate jer sva korita koja smo radili prošle godine, te reke se nisu izlile”, rekao je Lazarević.

Naveo je da su iz državnog budžeta uložena velika sredstva u sređivanje reka Kozeljica i Marica. U proširenje korita tih reka je, kaže, uloženo oko 200 miliona dinara i sada se nijedna nije izlila.

Izvor: Tanjug

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar