Zakoni koji nisu usvojeni pre izbora vraćeni u Vladu Srbije do formiranja novog saziva Skupštine

Očekuje se da se konstitutivna sednica Skupštine Srbije održi krajem jula

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: E-Stock/dusan milenkovic

U Skupštini Srbije ostalo je više neusvojenih zakona i sporazuma koji nisu stigli na raspravu u mandatu, sada praktično starog parlamenta, pa se oni, prema proceduri, vraćaju u Vladu Srbije koja bi mogla ponovo da ih uputi novoformiranoj Skupštini.

Među njima je i jako važan Sporazum sa SAD koji treba da omogući lakše investiranje američkih kompanija u Srbiji, rekao je za Tanjug potpredsednik Skupštine Srbije Vladimir Marinković, ali i bilateralni i multilateralni sporazumi koji će, kako kaže, olakšati nove projekte, investicije i komunikaciju sa drugim zemaljama i institucijama.

“Imamo puno bilateralnih sporazuma i sa zemljama EU, sa arapskim zemaljama, kao i jako važan sporazum sa SAD koji treba da olakša investiranje američkih kompanija”, naveo je on za Tanjug.

Marinković očekuje da se konstitutivna sednica Skupštine Srbije održi krajem jula imajući u vidu da RIK ima rok od 96 sati da proglasi konačne rezultate nakon što se u sredu 1. jula budu ponovili izbori na više od 200 biračkih mesta.

Posle toga teče rok od 30 dana za verifikovanje mandata novim poslanicima.

Posle konstituisanja skupštine počinje da teče rok za formiranje vlade, a u međuvremenu će parlament izabrati novo rukovodstvo predsednika, potpredsednike, generalnog sekretara i zamenika generalnog sekretara.

“Verovatno ćemo u novom sazivu nastaviti da radimo na stvaranju boljeg poslovnog ambijenta, da imamo zakone koji se tiču ekonomije i ispunjavanja evropskih standarda. To će biti prioritet skupštine, nadam se i same vlade”, rekao je Marinković.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar