Odlaže se otvaranje bioskopa u Srbiji? Otkazane značajne svetske premijere

Ljubitelji sedme umetnosti će morati da se strpe

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Unsplash/Krists Luhaers

Iako je otvaranje bioskopa u Srbiji bilo najavljeno za 1. jul, i to akcijom “Povratak u bioskope” nakon tri meseca pauze, ljubitelji sedme umetnosti ipak moraju još malo da se strpe, piše B92.

Igor Stanković, direktor Kombank dvorane, naveo je za b92.net da se ne zna kada ćemo imati prilike da odemo u bioskop zbog pogoršanja epidemiološke situacije na nivou čitavog sveta.
“Uslovljeni smo startovima novih filmova. Amerika, koja diktira i naše tržište, odlaže regularan start naslova. U Americi je trenutno pooštravanje mera, kao i u nama značajnim Njujorku i Kaliforniji, čak i zatvaraju barove, ni ne pomišljaju da otvore bioskope”, naveo je Stanković .

Glumačka ekipa filma “X-Men” ponovo na okupu: Druženje pokvario Dedpul (VIDEO)

U svetu i u Srbiji prikazivači filmova očekivali su prikazivanje visokobudžetnih filmova “Tenet” Kristofera Nolana 14. jula i “Mulan” Niki Karo takođe u julu, međutim njihova distribucija je odložena za 12. avgust za Nolanov triler, odnosno 21. avgust za čuvenu Diznijevu princezu-

“Ovo naravno znači i da odlažemo akciju ‘Povratak u bioskope’ na kojoj je trebalo da predstavimo jedinstvenu listu filmova i jedinstvenu promotivnu cenu karata dve nedelje pre dolaska novih naslova”, navodi Stanković za portal B92.

Bašta fest počinje krajem jula: Ove godine će biti revijalnog karaktera

Za isti portal su iz bioskopa Cineplexx potvrdili da je pomeranje premijera novih filmova prouzrokovalo odlaganje otvaranja bioskopa, i da će uskoro imati informacije koji je plan u vezi sa otvaranjem bioskopa.



Izvor: B92

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar