Rokenrol “bradonje” ponovo u studiju: Da li će konačno snimiti “ukletu” pesmu?

Gitarista Bil Gibons objavio je da bi novi album mogao da sadrži i pesmu koju pokušavaju da dovrše od osnivanja benda krajem 60-ih godina prošlog veka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Profimedia

Legendarni bend ZZ Top ponovo je u studiju gde snima novi, 16. po redu, studijski album.

Nastavak ploče “La Futura” iz 2012. ponovo će producirati Rik Rubin, a mogao bi da uključi i gostovanje starog prijatelja benda, slavnog britanskog gitariste Džefa Beka.

Gitarista Bil Gibons objavio je da bi novi album mogao da sadrži i pesmu koju pokušavaju da dovrše od osnivanja benda krajem 60-ih godina prošlog veka.

Tokom intrevjua za portal LiveSigning on je rekao da su spremni za povratak u studio i da će napokon pokušati se reše pomenute “uklete” pesme.

“Pokušavamo punih pet decenija da dovršimo i snimimo tu pesmu, koju smo započeli kad se bend prvi put okupio, možda će ovaj pokušaj konačno doneti njen studijski snimak”.

Na pitanje da li su tačne glasine da je Džef Bek uključen kao gost na snimanju on je odgovorio potvrdno.

“Neverovatno je da postoji tip koji ne samo da još uvek radi ono što mi želimo da radimo već i dalje izmišlja stvari na gitari koje verovatno niko drugi ne može da smisli. Bek je stvarno sjajan tip, svirao je sa nama u Londonu prošle godine i kada se vratimo u studio, verovatno ćemo pokušati nešto zajedno da snimimo”.

Gibons je pomenuo da je postignut definitivan dogovor sa producentom.

“Saradnja sa Rikom je bila sjajna stvar za obe strane. On je već nabacao neke ideje za miks novog albuma, a pošto voli da radi na Zapadnoj obali, verovatno ćemo se naći negde između Teksasa i Kalifornije. Kada će se album tačno pojaviti još je rano govoriti ali ne bi trebalo da ga dugo čekamo”, rekao je čuveni bradonja.

Rubin je svoju producentsku reputaciju izgradio, s jedne strane kao majstor za produciranje žestokog rep i rock zvuka Beastie Boysa, The Culta, Slayera, RHCP…, a sa druge, kao stručnjak za davanje sveže muzičke krvi posustalim karijerama velikih muzičkih imena, poput pokojnog country heroja Džonija Keša na njegovoj kultnoj “American Recordings” seriji ili rock legendi poput AC/DC i Metallica…

Pod njegovom producentskom rukom ZZ Top su na prethodnom albumu očekivano izveli povratak u zlatne dane svoje karijere tj. doba remek-dela poput “Rio Grande Mud” (1972), “Tres Hombres” (1973), “Tejas” (1976) i “Deguello” (1979), ponovo svirajući ono što im najbolje leži.Izvor: Headliner

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar