(UZNEMIRUJUĆ SADRŽAJ) Slike koje kidaju dušu: Milosavljevići pronašli mrtve konje koje je odnela Morava

Članovi ove porodice nadaleko su poznati kao vredni i pošteni ljudi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/RINA

Dva dana nakon što je Milosavljevićima, nabujala Morava odnela 17 konja koje su gajili godinama na rečnom ostrvu, članovi ove vredne porodice nisu mogli da sede skrštenih ruku. Čim se voda malo povukla, trojica braće, Veljko, Vladimir i Velimir uputili su se na to mesto i dali u potragu, nadajući se da će bar jednu životinju naći živu, ali – uzalud.

“Kad smo videli da ostrvo može da se pregazi peške, odmah smo krenuli misleći da je bar neki konj izdržao. Ipak su to jake životinje. Međutim, ono što smo videli ne može se rečima opisati. Sedam konja bilo je zapleteno u drveće, nije im bilo spasa. Nisu izdržali tu vodenu bujicu koja je nosila sve pred sobom”, izjavio je za RINU, Veljko Milosavljević.

Foto/RINA

Članovi ove porodice nadaleko su poznati kao vredni i pošteni ljudi. Već generacijama unazad se bave poljoprivrednom proizvodnjom, a nadošla Morava osim konja, nije poštedela ni ovce i krave. Do njihove kuće vodi loš makadamski put i sada do tih preostalih životinja hrana ne može da stigne.

“Ovo je težak udarac za našu porodicu. Gajili smo i voleli te životinje kao da su nam rod rođeni, veoma je teško kad vidite ovakvu sliku. Sa ovih 17 konja, otišlo je i pet najjačih koje smo koristili za izvlačenje drva na Tari. Sad ne znam šta će biti sa tim poslom”, priča Veljko.

Foto/RINA

U potragu za preostalih deset konja braća Milosavljevići krenuće čim im to dozvole vremenske prilike, jer u donjem delu ostrva i dalje je voda koju ne mogu da pregaze peške. Svesni su kakav će ih prizor zateći, ali kako kažu, to moraju da urade.

Foto/RINA


Izvor: RINA

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar