Ne bacajte ostatke hrane: Napravite od njih supu ili puding

Uz malo truda možete da spremite ukusno jelo ili šejk

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Pixabay

Kao potrošačko društvo, lako se odlučujemo da bacimo ostatke hrane, a mogli bismo lako da ih “recikliramo” i napravimo nekoliko zanimljivih jela ili slatkiša.

Zamrznito voće

“Ružno” voće, ili ono koje smatrate da je prezrelo, možete da zamrznete i da iskoristite za ukusan “smoothy”.

Bajati hleb

Idealan da od njega napravite tost ili krutone, a uvek i može da posluži i kao savršena podloga za tople sendviče.

Foto/Pixabay.com

Supa

Pre nego što se odlučite da bacite povrće, iskoristite dobre delove i napravite supu od mešanog povrća.

Biljne kocke leda

Umesto da začinske i druge biljke bacite, zamrznite ih u kalupu za led u koji ste sipali nekoliko kapi maslinovog ulja. Kasnije ih samo izvučete iz zamrzivača i ubacite na tiganj.

Foto/Pixabay.com/Juraj Varga

Puding od avokada

Od avokada koji je počeo da tamni, možete da napravite i čokoladni puding, a avokado je dobar i kao zaslađivač ili zamena za puter.

Prezrele banane

Umesto da ih bacite, prezrele banane iskoristite da od njih napravite banana hleb.

 

Izvor: Objektiv.rs, insider.com

Komentari (0)

Ostavite komentar

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!