Kao potrošačko društvo, lako se odlučujemo da bacimo ostatke hrane, a mogli bismo lako da ih “recikliramo” i napravimo nekoliko zanimljivih jela ili slatkiša.
Zamrznito voće
“Ružno” voće, ili ono koje smatrate da je prezrelo, možete da zamrznete i da iskoristite za ukusan “smoothy”.
Bajati hleb
Idealan da od njega napravite tost ili krutone, a uvek i može da posluži i kao savršena podloga za tople sendviče.

Supa
Pre nego što se odlučite da bacite povrće, iskoristite dobre delove i napravite supu od mešanog povrća.
Biljne kocke leda
Umesto da začinske i druge biljke bacite, zamrznite ih u kalupu za led u koji ste sipali nekoliko kapi maslinovog ulja. Kasnije ih samo izvučete iz zamrzivača i ubacite na tiganj.

Puding od avokada
Od avokada koji je počeo da tamni, možete da napravite i čokoladni puding, a avokado je dobar i kao zaslađivač ili zamena za puter.
Prezrele banane
Umesto da ih bacite, prezrele banane iskoristite da od njih napravite banana hleb.
Komentari (0)